Triki in nasveti
07.01.2017 20:00

Deli z drugimi:

Share

10 nasvetov za vse bodoče mojstre igre Super Mario Run

10 nasvetov za vse bodoče mojstre igre Super Mario Run
10 nasvetov za vse bodoče mojstre igre Super Mario Run

Kljub temu, da je Super Mario Run prva mobilna igra Nintenda, je ta ustvarjena na visokem nivoju. Gledano povsem iz mehaničnega vidika, Super Mario Run vsebuje preprostost tradicionalne Super Mario igre, ki smo je navajeni iz otroštva: Mario avtomatsko teče, mi pa s klikanjem po ekranu skačemo in nabiramo točke.

Za to preprosto zunanjostjo Nintendove igre se skriva globina in kompleksnost. Na neki osnovni ravni verjetno vsak lahko zaigra Super Mario Run, vendar igra ne pomaga uporabniku, da bi ta morda nekoliko povzdignil raven svojega igranja na višjo raven. Za vas smo pripravili nekaj idej kako postati pravi mojster igre Super Mario Run.

1. Uporabljajte “Midair spin”

Eden najpomembnejših elementov v sami igri, na katerega vas nihče ne bo posebej opozoril, je “Midair spin” oziroma “helikopterski skok”. Med skokom, ko ste v zraku, ponovno pritisnite na ekran in Mario bo pridobil nekaj dodatne višine, ki je pogosto tista, ki vas loči od težko dosegljivega zlatnika ali določene podlage.

2. Včasih je bolje “ostati na tleh”

Za igro Super Mario Run je značilno, da včasih ni vse v skokih, temveč je potrebno biti potrpežljiv. Na mestih, kjer bi sicer skočili ostanite na tleh in morda se vam odprejo kakšne nove in zanimive poti, ki se vam sicer ne bi, poleg tega pa boste na tak način uspešneje nadaljevali igro.

3. Uporabljajte rdeče “pavza” bloke

Rdeči bloki ustavijo čas in Maria na njegovi poti. Včasih je dobro, da se teh izognete, saj tako ohranite ritem igranja, po drugi strani pa znajo biti ti bloki koristni. Na bolj osnovnih ravneh igre, ko so rdeči “pavza” bloki pogosto postavljeni tik preden se pot loči, jih je zelo pametno uporabiti za razmislek o nadaljnji poti. Na višjih stopnjah igre pa so ti bloki uporabni, ker omogočajo, da se pripravite na izogibanje oviram ali pa z njihovo pomočjo zadanete premikajoče se platforme ob pravem času.

4. Ne pozabite na mehurčke

Ko Mario pade skozi luknjo ali ga napade sovražnik, ga mehurček ponese nazaj in spusti na varna tla, ko se dotaknete zaslona. Poškodba sicer ni najboljša mogoča stvar, lahko pa te mehurčke vseeno izrabimo v svojo korist. Na katerikoli točki med igranjem lahko pritisnete na mehurček (zgornji rob ekrana), kar vam posledično omogoča ponavljanje določenega dela igralne stopnje. .

5. Ne obupajte!

Ne pozabite, vedno obstaja pot! Iščete tisti redki vijoličen ali črni kovanec pa ga nikakor ne najdete? Poskušajte najti nekaj drugega. Super Mario Run je dokaj zahtevna igra in prvi poizkus na določeni stopnji vam ne bo nujno razkril vsega kar rabite za napredovanje.

6. Igrajte z različnimi liki

Super Mario Run ni igra posvečena zgolj Mariu. Ponuja namreč več likov, ki jih lahko odklenete med igranjem, nekateri med njimi pa premorejo celo posebne sposobnosti. Najlažje se odklene Toad: vse kar morate storite je, da povežete vaš Nintendo račun z aplikacijo in nato poiščete Toada v meniju. Ostali liki bodo postopoma na voljo, ko boste s Toadom igrali in gradili “Mushroom Kingdom”.

7. Prevzamite zaslužene nagrade

Uporabniški vmesnik igre zna biti precej nepregleden, ko niste v določeni stopnji igre. Med igranjem se občasno pojavijo “pop-up” obvestila, ki vas opozarjajo, da ste izpolnili določene dosežke, vendar vam nikjer nihče ne pove, kje lahko prevzamete nagrade. Vse kar morate narediti je, da pritisnete gumb “My Nintendo” v glavnem meniju ter nato izberete “Missions”.

8. Uporabite kladiva za uničenje “Thwomp” sovražnikov

Med napredovanjem skozi igro Super Mario Run boste prejeli “kladiva”, vendar vam spet nihče ne bo eksplicitno razložil kaj je njihov poglavitni namen. Kot vse kaže, so kladiva orodje, s katerim lahko odstranite velike kamnite sovražnike (Thwomp), ki stojijo v “Mushroom Kingdomu”. Za uporabo kladiva odprite meni “Build” in izberite ikono kladiva desno spodaj.

9. Razširite svoj “Mushroom Kingdom”

“Mushroom Kingdom” je vsaj na začetku precej skromno kraljestvo, vendar ga lahko sčasoma razširimo. Ko imate enkrat na voljo dovolj rdečih, zelenih in modrih “Toadov”, ki jih pridobivate z napredovanjem skozi stopnje, lahko uporabite kovance za nakup raznih elementov v posebni sekciji trgovine v meniju “Build”. Tako lahko rešite svoje kraljestvo.

10. Obstaja stran z nasveti

Verjetno le redkokdo pozna to “skrito” lastnost igre, vendar dejansko obstaja stran z nasveti. V glavnem meniju izberite “notebook” in tam se skriva rubrika “tips and tricks”, ki vsebuje kar nekaj uporabnih namigov kako postati mojster igre Super Mario Run.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7A, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Naše poslanstvo je trgovina na debelo. V državi smo zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi  ... Več
sl_SISlovenian