Triki in nasveti
23.12.2016 10:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 stvari, ki jih Google ve o vas

..Nekatere so fascinantne, druge spet zastrašujoče .. to so stvari, ki jih Google ve o vas..
10 stvari, ki jih Google ve o vas
10 stvari, ki jih Google ve o vas

Celotna zgodovina glasovnih ukazov na vseh napravah

Če ste slučajno mislili, da vas nihče ne posluša, ko govorite v telefon, ste se pošteno zmotili. Google namreč posluša vse. Če uporabljate glasovne ukaze na Androidu ali katerem drugem Googlovem produktu (na primer glasovno iskanje v aplikaciji Google iOS, ko ste prijavljeni z Googlovim računom), lahko na Googlovi strani “My Activity” pod sekcijo “Voice & Audio” še enkrat pogledate in poslušate vse kar ste kdajkoli povedali svojemu “žepnemu spremljevalcu”.

Vaš “najboljši prijatelj” po mnenju Googla

Podatki ne lažejo! Ali pač? S klikom na rubriko “Stiki” v vašem Googlovem računu lahko ugotovite s kom najbolj pogosto komunicirate in kdo je po Googlovem mnenju vaš najboljši prijatelj. V vsakem primeru pa se pripravite na dobre izgovore, če se vaš pravi najboljši prijatelj ne uvrsti na seznam.

Koliko informacij je o vas shranil Chrome?

V primeru, da uporabljate brskalnik Chrome in ste vanj ves čas vpisani s svojim računom, je ta o vas najverjetneje shranil ogromno podatkov. Katere točno, lahko preverite na strani “Sinhronizacija za Google Chrome”, kjer si lahko pogledate statistiko svoje zgodovine iskanja.

Koliko pogovorov ste imeli v Gmailu?

Če uporabljate Gmailov sistem arhiviranja in ne brišete sporočil takoj ko je pogovor končan, lahko pričakujte šokantne podatke (odvisno od uporabnika seveda). V Googlovi nadzorni plošči kliknite ikono “Gmail” in se pripravite na ogromno številko, ki vam pove zakaj so vaši dnevi tako hitro minejo. Naš preizkus nam je pokazal, da smo imeli 14.561 pogovorov.

Celotna zgodovina vseh obiskanih krajev

To rubriko bi lahko označili “kul, a hkrati strašljivo”. Časovnica Googlovih zemljevidov vsebuje zelo podrobne podatke vsakega vašega premika – skoraj do minute natančno. Če uporabljate napravo z Androidom in imate vključeno “zgodovino lokacij”, bo Google spremljal vsak vaš premik. Če na časovnici izberite “leto”, pa vam Google pokaže vse kraje, v katerih ste se v izbranem letu gibali in to celo v zaporedju po najbolj pogosto obiskanih mestih.

Seznam vsega kar ste počeli na katerikoli napravi z Androidom

Čeprav bi telefone lahko uporabljali za izboljšanje naše produktivnosti, jih večina nas uporablja za zabavo in preganjanje dolgčasa. Za kaj točno ga uporabljate, pa lahko pogledate tudi sami. Googlova stran “Moja dejavnost” vam namreč pokaže popolnoma vse. Izberite opcijo “Filtriranje glede na datum in izdelek”, nato izberite “Android” in kliknite modro ikono za iskanje. Presenečeni?


Izčrpen seznam vseh strani, ki ste jih obiskali v Chromu – na katerikoli napravi

Odprite Googlovo stran “Moja dejavnost” in obkljukajte “Chrome”. Nadalje lahko iščete specifične ključne besede in filtrirate datum – uporabna zadeva, če recimo iščete določeno stran, ki ste jo obiskali v preteklosti, vendar se ne morete točno spomniti njenega naslova.

Če slučajno ne vidite Chromove zgodovine na strani “Moja dejavnost”, uporabite to povezavo in se prepričajte, da je “dejavnost v spletu in aplikacijah” vključena. Poleg tega pa ne pozabite vključiti tudi Chromove zgodovine iskanja. Pri tem morate biti seveda prijavljeni v svoj račun. Za vse tiste strani, ki jih ne želite, da bi jih Google shranil, pri brskanju uporabite “Incognito mode“.

Številka iskanj v Googlu

Poglavitna naloga Googla je spletno iskanje. Tudi sami pa lahko preverite, koliko ste v preteklem mesecu “guglali”. Za ta podatek v Googlovi nadzorni plošči poiščite razdelek “Zgodovina iskanja” in ta vam bo povedal točen podatek kolikokrat ste se zatekli po pomoč k dobremu “stricu Googlu”.

Vse naprave z Androidm, ki ste jih kdajkoli povezali s svojim računom

V Googlovi nadzorni plošči lahko v razdelku “Android” vidite veliko zeleno številko, ki vam pove, koliko naprav z Androidom je bilo povezanih z vašim računom. Ob kliku na “Android” boste dobili še dodatno statisktiko in informacije, ki še natančneje opišejo uporabo posamezne naprave.

Koliko YouTube videov ste pogledali ta mesec

Zagotovo ste tudi vi že kdaj za trenutek odložili pomembno delo in si za sprostitev ogledali kakšen video na YouTubu. Ogled prvega je vodil do drugega, drugi do tretjega, tretji do četrtega in še preden ste se zavedali, je ura že odbila tri zjutraj, delo pa še vedno ni bilo opravljeno. Če bi se želeli nekoliko analizirati in pogledati koliko delovnega časa ste dejansko prebili na YoTubu, lahko v Googlovi nadzorni plošči preučite vso svojo aktivnost na priljubljeni video platformi.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS

Ostrava, Češka,
Notice: Undefined index: number in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57

Notice: Undefined index: city in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57
,
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

MULTIMEDIJA STUDIO d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor, Tel: 02 228 26 69
sl_SISlovenian