Računalništvo, telefonija
26.03.2007 09:07

Deli z drugimi:

Share

16. Slovenski oglaševalski festival zaključen

V petek zvečer se je v Portorožu s slovesno podelitvijo nagrad in razglasitvijo zmagovalcev zaključil 16. Slovenski oglaševalski festival, ki je, kot smo poročali, potekal med 21. in 23. marcem. Obiskalo ga je preko 900 udeležencev, naziv agencije leta pa je osvojila agencija Futura DDB.

V tekmovalni skupini televizijskih oglasov je veliko nagrado prejel oglas “Maratonec” (naročnik: Peugeot), agencije Futura DDB; v tekmovalni skupini tiskanih oglasov je veliko nagrado prejel oglas “Smrekica” (naročnik: Jeruzalem Ormož), agencije Original in v tekmovalni skupini drugih oglasnih sredstev je veliko nagrado prejelo letno poročilo “risalni blok” (naročnik: Zavarovalnica Maribor), agencije Formitas BBDO
V tekmovalni skupini radijskih oglasov je veliko nagrado prejela serija oglasov “Infond volitve MB”, “Infond volitve CE”, “Infond volitve KP” in “infond volitve LJ” (naročnik: Infond), Radia City; v tekmovalni skupini spletnega oglaševanja je veliko nagrado prejela serija spletnih oglasov “Betmen” in “Superzoki” (naročnik: Zoran Janković), agencije Arih; v tekmovalni skupini celostnih oglaševalskih akcij pa je veliko nagrado prejela akcija “Itak” (oglaševalec: Mobitel), agencije Publicis Groupe.

Posebno priznanje žirije Dobre vile za najbolj duhovit oglas, ki so ga na letošnjem festivalu podelili prvič, je dobila serija radijskih oglasov “Infond volitve MB”, “Infond volitve CE”, “Infond volitve KP” in “infond volitve LJ”, ki so nastali v produkciji Radia City.

V posebni tekmovalni skupini OFF SOF je nagrado za najboljšo fotografijo v oglaševanju prejela fotografija v oglasu Štopar (naročnik: Porsche Slovenija), agencije Pristop; nagrado za najboljšo ilustracijo v oglaševanju je prejela ilustracija v oglasu “Joški” (naročnik: Festival Magdalena), agencije Mayer McCann; nagrado za najboljšo avtorsko glasbo pa je v oglaševanju prejela skladba “Stop the world” (naročnik: Si.mobil), agencije Futuristični marketing.
Nagrado za najboljšo režijo televizijskega oglasa je prejel oglas “Avto” (naročnik: Zavarovalnica Triglav), agencije Original; nagrado za najboljšo režijo radijskih oglasov je prejela serija oglasov “Infond volitve MB”, “Infond volitve CE”, “Infond volitve KP” in “infond volitve LJ” (naročnik: Infond), Radia City; nagrado za najboljši neobjavljen oglas pa serija oglasov “Royality 1”, “Royality 2” in “Royality 3”, agencije Kraft & Werk.

Priznanje za najboljšo produkcijsko hišo televizijskih oglasov je prejela produkcijska hiša Propeler, priznanje za najboljšo produkcijsko hišo radijskih oglasov pa Radio City.

Nagrado občinstva za najboljši televizijski oglas je prejel oglas “Naš svet je napet” (naročnik: Si.mobil), agencije Luna TBWA, nagrado občinstva za najboljšo predstavitev celostne oglaševalske akcije pa akcija “Itak” (naročnik: Mobitel), agencije Publicis Groupe.

V tekmovanju za mlade kreativce sta z delom “FUNkcije” zmagala Janez Trontelj in Blaž Ritmanič, mlada kreativca iz agencije Formitas BBDO.

Nosilna tema letošnjega SOF-a je bila Oglaševanje 2.0, udeleženci festivala pa so se pogovarjali o tem, kaj morajo in kaj zmorejo oglaševalci, agencije in mediji storiti, da bodo kos spremenjenim odnosom med subjekti v tržnem procesu, v katerem potrošniki odkrivajo nove in nove načine izmenjave znanja, informacij in izkušenj, med seboj komunicirajo, se po potrebi bliskovito organizirajo in hkrati vzpostavljajo odnose tako z mediji kot oglaševalci.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70

Sberbank d.d.

Dunajska cesta 128a, 1000 Ljubljana, Tel: 080 22 65
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
sl_SISlovenian