Programska oprema
14.08.2008 07:46

Deli z drugimi:

Share

AccessData SilentRunner

AccessData, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje za računalniško forenziko Sismentor, je predstavil varnostno programsko opremo za računalniška omrežja in sisteme. S pomočjo zajema, analize in vizualizacije omrežnih podatkov lahko s programsko opremo SilentRunner odgovorimo na ključno vprašanje, kaj se je zgodilo.

Rešitev SilentRunner pasivno nadzira računalniško omrežje, s tem pa zagotavlja hitro odkrivanje poskusov vdorov, ranljivosti omrežja, kršitve pravil in uporabe informacijske tehnologije v nasprotju z veljavno informacijsko varnostno politiko podjetja, in sicer pred, med in po incidentu. Programska rešitev deluje kot nadzorna kamera, ki lahko za nazaj pregleda več tisoč komunikacij z namenom, da potrdi grožnje ali razišče varnostne vrzeli. Identificira kršitelja in zmanjša možnosti ponovitve varnostnega incidenta.

Prednosti programske opreme SilentRunner so:

Manj tveganja: pomaga identificirati še neznane varnostne grožnje in druge varnostne kršitve
Pridobivanje kritičnih informacij, ki pomagajo odgovoriti na vprašanja, kot so: »kdo je v vašem omrežju, kdaj je v vašem omrežju, kakšne so varnostne vrzeli, kako je bilo vaše omrežje izrabljeno«?
Trden ROI: prihrani čas/denar pri načrtovanju, razvijanju in vzdrževanju varnostnih tehnologij in elektronskega premoženja.
Več varnosti: hitrejši odzivni čas ob varnostnem incidentu, izvedba detajlne preiskave s hitro določitvijo izvora vdora/nevtoriziranega dostopa do podatkov, rekonstrukcijo dogodka z odgovori na vprašanja kdaj, kje in kako je do varnostnega incidenta prišlo – posledično pa preprečuje ponovitev enakega varnostnega incidenta.
Podpora regulativi: robusten pregled, analiza in poročanje omogočajo zaznavanje zlorabe in nenormalnega vedenja v omrežju ter lažje uveljavljanje sprejete informacijske varnostne politike.
Manj stroškov: avtomatizirano zbiranje in analiziranje podatkov, za katere bi sicer potrebovali veliko delovnih ur in številno strokovno ekipo.
Boljša operativna učinkovitost: zbira veliko vsoto grobih, neobdelanih omrežnih podatkov in jih pretvarja v informacije ter s tem omogoča več preiskav z manj preiskovalci.

Programska oprema SilentRunner je na voljo kot del AccessData Enterprise programskega paketa ali kot samostojen izdelek.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

INTERA d.o.o.

Osojnikova cesta 3, 2250 Ptuj, Tel: 05 908 99 93
Podjetje Intera razvija slovenski sistem Intrix , namenjen prodaji, CRM (upravljanje odnosov s strankami), vodenju projektov, servisu in marketingu. Glavna prednost sistema je prilagodljivost ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več