Programska oprema
10.01.2007 07:25

Deli z drugimi:

Share

ActivIdentityjev novi trezor

Podjetje CREA, slovenski partner vodilnega ponudnika rešitev za digitalno identiteto ActivIdentity, je za varno in brezskrbno elektronsko poslovanje predstavilo nov pametni ključ USB SIM iz družine pametnih ključev ActivKey USB podjetja ActivIdentity.

Digitalno potrdilo ali certifikat, shranjen na trdem disku osebnega računalnika, na zunanjem trdem disku ali na navadnem pomnilniškem ključu USB, je izpostavljen morebitni kraji in številnim napadom, ki grozijo napravam, povezanim v lokalno omrežje in v splet, tudi zaradi spletnega ribarjenja (phishing). Digitalno potrdilo je zato smiselno shraniti na ločeno napravo z lastnim kriptografskim procesorjem za šifriranje in varovanje občutljivih informacij. Tako specializirano napravo predstavljata pametna kartica in t. i. pametni ključ USB. Pametni ključ USB SIM podjetja ActivIdentity, ki po zunanjosti spominja na navadne pomnilniške ključe USB, zagotavlja varno shranjevanje digitalnega potrdila ter omogoča varno elektronsko bančništvo, elektronsko oddajo in podpisovanje napovedi za odmero dohodnine ter varno uporabo številnih storitev, kot so e-Davki, e-VEM za podjetnike, Moja.posta.si za elektronsko vročanje, Mobitelov spletni Monitor za spremljanje porabe in mnoge druge, so razložili pri podjetju CREA.

“Digitalnega potrdila, shranjenega na pametnem ključu USB SIM z lastnim kriptografskim procesorjem, ni mogoče prekopirati, zato ga je tudi bistveno težje zlorabiti,” je povedal Igor Lesjak, varnostni strokovnjak v podjetju CREA. “Na pametni ključ USB SIM je mogoče varno shraniti več digitalnih potrdil različnih izdajateljev, kar omogoča varno in preprosto prijavo v več različnih spletnih storitev.”

Pametni ključ USB SIM je bralnik kartic USB z vgrajeno zamenljivo pametno kartico Java Card v poznanem formatu SIM. Naprava je skladna s standardom USB CCID, zato nameščanje posebnih gonilnikov ni potrebno, saj so ti bodisi že del operacijskih sistemov Microsoft Windows 2000, XP, Server 2003 in Vista ali pa se namestijo kot posodobitev prek funkcije Windows Update. Tako kot ostale pametne kartice ActivIdentity je pametni ključ USB dostopen prek vmesne opreme ActivCard Gold ali ActivClient in omogoča hranjenje digitalnih potrdil tipa X509v3 in Entrust, kot možnost pa je z njim mogoče proizvajati tudi enkratna gesla.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4C, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
sl_SISlovenian