Računalništvo, telefonija
13.02.2017 07:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali je to najboljši poceni usmerjevalnik?

Ali je to najboljši poceni usmerjevalnik?
Ali je to najboljši poceni usmerjevalnik?

Živimo v času, ko vedno več naših naprav podpira povezavo na internet. Poleg že uveljavljenih računalnikov, pametnih telefonov in tablic, je danes mogoče na internet povezati tudi televizorje, digitalne predvajalnike, igralne konzole, zvočnike, fotoaparate, kamere, podatkovne nosilce, robotske igrače, gospodinjske aparate, varnostne sisteme in celo oblačila. To seveda pomeni, da modem in mrežni kabel, ki ga priključite v računalnik, še zdaleč ne bosta več zadostovala za sodobne potrebe prenosa podatkov. Že kar nekaj let so zato brezžični usmerjevalniki obvezna oprema tako v domačem, kot tudi v delovnem okolju.

Vsak pa seveda ni dovolj dober. Če že postavljate brezžično omrežje, želite imeti zanesljiv usmerjevalnik z dobrim signalom, ki ga ne zaustavi že prvi zid v hiši. Medtem, ko se s temi lastnostmi lahko pohvalijo malodane vsi visokokakovostni usmerjevalniki najvišjega cenovnega razreda, pa jih nekoliko težje najti v nižjih cenovnih razredih. Vendar le, če ne iščete dovolj pozorno. Tudi med temi namreč lahko najdete zelo dobre usmerjevalnike, ki vas ne bodo nikoli zmotili pri delu.

Eden takšnih je zagotovo usmerjevalnik Edimax BR-6478AC V2 AC1200, za katerega boste morali odšteti le dobrih 70 evrov. Gre za dvopasovni usmerjevalnik, tako da boste lahko vse svoje povezane naprave dodelili dvema različnima frekvencama. Ena deluje pri frekvenci 2,4 GHz, druga pa pri frekvenci 5 GHz, združeno pa usmerjevalnik podpira brezžično hitrost prenosa podatkov do 1200 megabitov na sekundo. To bo prišlo še posebej prav vsem, ki nameravate pretakati visokoločljivostne video vsebine.

Edimaxov usmerjevalnik ima med drugim vgrajeno tudi podporo za VPN, kar omogoča lahek dostop do VPN-ja na vseh vaših napravah, poleg tega pa je naprava opremljena še z USB vhodom, na katerega lahko na primer priključite tiskalnik ali podatkovni nosilec. Tako boste lahko tiskali oziroma dostopali do izbranih podatkov s katerokoli napravo, ki jo boste priključili na omrežje. Edimax BR-6478AC V2 AC1200 ima tudi dobre varnostne mehanizme, ki preprečujejo DoS napade in omogočajo filtriranje oziroma blokiranje URL-jev ter posameznih besed. Nenazadnje pa je usmerjevalnik tudi lično oblikovan, pohvali pa se lahko tudi z zelo enostavnim uporabniškim vmesnikom.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRO-WEB, SEBASTIJAN JAKOMINI s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

,
Notice: Undefined index: number in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57

Notice: Undefined index: city in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57
, Tel: 080 080 799

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
Zlati partner

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
sl_SISlovenian