Tablični računalniki
20.11.2015 10:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali se upogiba?

Kaj je novega pri Applu?
Kaj je novega pri Applu?

Novi iPad Pro se že prodaja in na začetku se, kot vedno, pojavijo video posnetki, ki napravo testirajo pri sami vzdržljivosti na padce. Po lanskoletni aferi z enostavnim upogibanjem iPhonov 6 in 6 Plus, pa so priljubljeni tudi testi vzdržljivosti oziroma odpornosti proti upogibanju. Nenazadnje je zgolj misel na to, da bi se lahko tablica hitro upognila zastrašujoča. Sploh ob upoštevanju prodajne cene, ki z dodatki kot sta pisalo in tipkovnica preseže 1000 EUR.

Kot kaže video posnetek novi iPad Pro ne odnese najbolje pri padcih. Predvsem neposredno na zaslon se brezhibno delovanje hitro konča. Po drugi strani pa je iPad Pro neprimerljivo bolj trpežen glede upogibanja kot bi na prvi pogled pričakovali. Napravo je namreč možno a pa precej težko upogniti tako, da se trajno deformira. Pri tem je potrebno upoštevati da naprava z 12,9 palčnim zaslonom v debelino meri zgolj 6,9 milimetra.

Za Apple je iPad Pro pomemben mejnik pri povečanju prodaje. Tablica namreč že več kot dve leti beleži padec prodaje. Zanimanje po tem, ko so pametni telefoni postali vse večji in računalniki na drugi strani vse lažji in tanjši, postaja vse manjše. Tim Cook, CEO podjetja Apple, je ob začetku prodaje za številne medije poudarjal, da je iPad Pro prva tablica, ki lahko nadomesti veliko večino opravil, ki jih uporabniki opravljajo na prenosnikih. Če je temu res tako in ali se bodo uporabniki lahko odpovedali uporabi računalnikov na račun tablic bo pokazal čas.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55