Računalništvo, telefonija
21.12.2016 08:00

Deli z drugimi:

Share

Ali so to najboljša očala za navidezno resničnost?

Ali so to najboljša očala za navidezno resničnost?
Ali so to najboljša očala za navidezno resničnost?

Virtualna resničnost je ena od vročih tem leta 2016, napovedi pa kažejo, da bo v prihodnje še bolj v ospredju. Do zdaj smo bili priča dvem vrstam VR očal. Ugodnejšim, ki vsebujejo zgolj ustrezne leče in se uporabljajo v navezi s pametnim telefonom ter polnopravnim in precej dražjim rešitvam, ki vsebujejo lasten zaslon in ponujajo precej naprednejšo izkušnjo.

Med slednje sodijo znani Oculus Rift, HTC Vive in Sony PlayStation VR in, ki pa se kljub svoji napredni tehnologiji, za zdaj še niso prijeli. Glavni razlog: visoke cene, ki se vzpenjajo vse do 700 evrov.

Nedavno pa smo med brskanjem po spletu naleteli na uporabnikovemu žepu precej bolj prijazen primerek. Gre za očala PIMAX 4K UHD VR, za katera je potrebno odšteti manj kot polovico od zgoraj navedenega zneska, oziroma natančneje, dobrih 300 evrov. Kot smo razbrali iz številnih recenzij, pa ta nizek znesek prav nič ne vpliva na njihovo kakovost. Če je to res, potem so bila ta očala doslej najbolje varovana skrivnost svetovnega spleta.

Očala PIMAX so namreč glede na svoje specifikacije, najbolj napredna VR očala na trgu. Ponašajo se namreč z ločljivostjo 4K (3830 x 2160 slikovnih pik) in 8,29 milijoni pikslov. Za primerjavo: prej omenjeni dragi sistemi imajo enkrat nižje karakteristike. PIMAX očala so sicer primerna tudi za uporabo z očali, ponašajo pa se tudi z zelo spodobnim 110-stopinjskim vidnim kotom in dvojnim žiroskopom, ki skrbi za natančno zaznavanje gibanja uporabnika.

Očala sicer v paketu nimajo lastnega nadzornega ploščka, podpirajo pa, zelo pohvalno, odličen kontrolni sistem SteamVR in s tem najbolj razširjeno igričarsko platformo Steam.

Če so vas očala PIMAX prepričala, je še vedno čas za pismo Božičku ali Dedku Mrazu. Najceneje pa jih boste v spletni trgovini GearBest, kjer boste morali zanje odšteti 339 evrov. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787
sl_SISlovenian