Računalništvo, telefonija
06.02.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali v vašem podjetju dovolj dobro izkoriščate moč podatkov?

Ali v vašem podjetju dovolj dobro izkoriščate moč podatkov?
Ali v vašem podjetju dovolj dobro izkoriščate moč podatkov?

Svetovni giganti, po katerih se radi zgledujemo in obiskujemo s poslovnimi delegacijami njihove sedeže v Ameriki itd., so zgradili poslovni model s poznavanjem uporabnikovih podatkov. S poslovno analitiko si zagotavljajo strateške prednosti in maso informacij prelevijo v uspešno poslovno zgodbo.

Kako dobro pa znamo podatke izkoristi na domačih tleh? V večini slovenskih podjetij še vedno trkajo na vrata v prazno. In čeprav svetovna poročila Deloitta in drugih družb, ki spremljajo svetovne trende, izpostavljajo pomembnost uporabe podatkov in prediktivne analitike, se nekatera podjetja tega še ne zavedajo dovolj.

Da bi poslovno analitiko še bolj umestili v slovenski prostor poslovanja, Planet GV v sodelovanju s partnerji prvič organizira Forum poslovne analitike. Ta se bo odvijal 14. marca v Kristalni palači v Ljubljani. Osrednje teme foruma se bodo osredotočile na različne možnosti uporabe poslovne analitike. Predstavili bodo širok spekter področij in izzivov tudi iz izkušenj v praksi. Glavna govorca bosta strokovnjaka poslovne analitike, Andreas Pollinger, vodja BI oddelka v podjetju Sixt Se in Jamie Rowlings, finančni direktor Microsofta za vzhodno in osrednjo Evropo.

Kljub tem, da marsikomu delovanje poslovne analitike še ni najbolj znano, bo postala obvezna, temeljna kompetenca na trgu dela. Približno tako kot je to bilo nekoč s poznavanjem Microsoft Office orodij. Čas je, da podjetja dokončno spoznajo, da v kolikor želijo rasti, razvijati svojo dejavnost, ali celo zgolj ohraniti raven, preprosto morajo nadgraditi analitične kapacitete podjetja.

Več o Forumu poslovne analitike si lahko preberete na tej povezavi. Če se želite foruma udeležiti, vam s kodo RN2017 priznamo 10% popusta na kotizacijo. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Vodilni graditelj IKT rešitev Z ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov, najsodobnejšo informacijsko tehnologijo in 29 leti izkušenj, ki jim prinašajo razumevanje specifičnosti ... Več
Zlati partner

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
sl_SISlovenian