Telefoni
21.02.2017 14:47
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android Gingerbread in Honeycomb bosta kmalu del preteklosti

Android Gingerbread in Honeycomb bosta kmalu del preteklosti
Android Gingerbread in Honeycomb bosta kmalu del preteklosti

Google vsak mesec objavi podatke, ki se nanašajo na mobilni operacijski sistem Android. Podatki za letošnji januar pa so prinesli nepričakovano novost. Mobilni operacijski sistem Android 2.2 Froyo namreč ni več na Googlovem seznamu, kar pomeni, da je ta nameščen na manj kot 0,1 odstotku pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Android 2.2 Froyo je nadomestil Android 2.3.x Gingerbread, na katerega trenutno še vedno prisega en odstotek uporabnikov po vsem svetu. Različica Honeycomb 3.x pa je tako ali tako že del preteklosti.

Če imate slučajno v lasti mobilno napravo na kateri je nameščen operacijski sistem Android Gingerbread ali Android Honeycomb, je pomembno vedeti, da jima je Google pred kratkim odrekel podporo za mobilno aplikacijo Play Services. Obe navedeni platformi namreč pred kratkim niste bili deležni nove različice 10.2. To sicer še ne pomeni, da starejše mobilne naprave z Androidom ne bodo več delovale, bo pa zanje na voljo precej manj mobilne programske opreme. Novi Google Play Services za delovanje potrebuje vsaj mobilni operacijski sistem Ice Cream Sandwich ali novejši. To pomeni, da bo dober odstotek uporabnikov mobilnih naprav Android kmalu ostal brez bogate palete aplikacij.

K sreči so novejši telefoni in tablični računalniki opremljeni s precej novejšimi različicami operacijskega sistema Android, čeprav so še vedno naprodaj tudi naprave z nekoliko zastarelimi sistemi. Glavna težava je namreč v tem, da vsak novi Android od proizvajalcev mobilnih naprav zahteva številne prilagoditve, ki zahtevajo tako čas kot denar. Poleg tega lahko prihaja do programskih napak, ki marsikaterega uporabnika pošteno spravijo ob živce.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

ZELINKA d.o.o.

Stožice 100a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 36 40

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15 A, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
sl_SISlovenian