Računalništvo, telefonija
15.02.2017 11:04
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple ga je tokrat polomil z zasloni LG UltraFine

Vrhunski računalniki zasloni LG UltraFine niso primerni za Windowse!
Vrhunski računalniki zasloni LG UltraFine niso primerni za Windowse!

Konec lanskega leta je podjetje LG Electronics ekskluzivno po naročilu Appla pripravilo računalniški zaslon UltraFine, ki je pisan na kožo uporabnikom novih prenosnih računalnikov MacBook Pro. Računalniški zaslon LG UltraFine je na voljo z diagonalama 54,6-centimetrov (21,5-palcev) in 68,6-centimetrov (27-palcev) ter visokima ločljivostima 4K in 5K. Le dobra dva meseca po uradni predstavitvi, pa je Apple prodajo večjega zaslona z ločljivostjo 5K in povprečno frekvenco osveževanja 60 sličic na sekundo, začasno zaustavil. Zaslon je sicer še vedno razstavljen v Applovih prodajalnah, ni pa ga več mogoče kupiti.

Apple je bil v ustavitev prodaje omenjenih zaslonov prisiljen zaradi tega, ker so ti v bližini Wi-Fi usmerjevalnikov lahko prikazovali povsem popačeno sliko. Druga skupina uporabnikov pa je imela precejšnje težave s prenosnimi računalniki MacBook Pro, saj jim je ob priklopu prenosnika na zaslon, ta povsem »zmrznil«. Za ponovno delovanje prenosnika je bil vsakič potreben ponoven zagon prenosnika, pri tem pa so bili seveda izgubljeni vsi neshranjeni podatki.

Težavo z zasloni LG UltraFine ločljivosti 5K sta priznali tako podjetje LG Electronics kot tudi podjetje Apple. Za pravilno delovanje zaslona mora biti brezžični usmerjevalnik oddaljen vsaj dva metra od zaslona, saj je LG očitno pozabil na zaščito zaslona pred sevanjem. Napaka LG-ja je za mnoge poznavalce nesprejemljiva, kar je glede na ceno zaslona, ki znaša 1.400 evrov, povsem razumljivo. Mnogi sicer namigujejo na to, da naj bi bila napaka LG-ja posledica pritiskov s strani Appla, ki naj bi zahteval čim cenejšo izdelavo zaslona, čeprav o tem dokazov ni. Novi zasloni LG UltraFine z odpravljeno napako naj bi bili naprodaj do začetka aprila letos.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
sl_SISlovenian