Telefoni
10.03.2017 08:45

Deli z drugimi:

Share

Apple ponovno pobral vso smetano od prodaje mobilnih telefonov!

Podjetje Apple od prodaje pametnih mobilnih telefonov iPhone pobere zdaleč največ marže!
Podjetje Apple od prodaje pametnih mobilnih telefonov iPhone pobere zdaleč največ marže!

Priznana analitska hiša Strategy Analytics je objavila rezultate raziskave zaslužkov na področju trga pametnih mobilnih telefonov, ki so v lanskem letu znašali kar preračunanih 51 milijard evrov. Pri tem je zanimivo to, da je podjetje Apple s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone ponovno pobral vso smetano od prodaje pametnih mobilnih telefonov. Pri podjetju Apple so namreč s prodajo pametnih mobilnih telefonov iPhone zaslužili kar preračunanih 42,5 milijard evrov, kar pomeni, da je z njimi ustvarilo kar 80 odstotkov celotnega prometa na področju pametnih telefonov v lanskem letu.

Na drugem mestu najdemo podjetje Samsung, ki je pobralo komajda 15 odstotkov dobička na področju pametne mobilne telefonije, in sicer preračunanih 7,8 milijard evrov. Delež preostali igralcev na področju pametnih mobilnih telefonov je bil bolj kot ne zanemarljiv, saj so tretje, četrto in peto mesto zasedla podjetja Huawei, OPPO in Vivo s 1,6 odstotnim, 1,5 odstotnim in 1,3 odstotnim tržnim deležem. Vsi ostali proizvalci pametnih mobilnih telefonov, kot so LG, Sony, Lenovo, Xiaomi, ZTE in drugi pa so v lanskem letu od celotnega zaslužka pobrali le drobtine.

Natančna analiza podjetja Strategy Analytics je pokazala, da je podjetje Apple s prodajo pametnih mobilnih telefonov v letu 2016 zbral preračunanih 130,7 milijard evrov. Ker je s tem zaslužilo kar preračunanih 42,5 milijard evrov to pomeni, da je operativna marža znašala kar 32,4 odstotkov. Operativna marža pri podjetju Samsung pa je znašala zgolj 11,6 odstotkov. Iz tega je razvidno to, da podjetju Apple uspe proizvesti pametne mobilne telefone ceneje od konkurence in jih hkrati prodati za enako ali celo višjo ceno. Zaradi tega ne preseneča, da je računalniški gigant v lanskem letu ustvarilo kar 80 odstotkov celotnega prometa na področju pametnih telefonov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
sl_SISlovenian