Telefoni
21.02.2017 11:56
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple z najbolj naprednim sistemom za prepoznavo obraza?

Za prijavo v novi iPhone 8 bo potrebnih le nekaj desetink sekunde.
Za prijavo v novi iPhone 8 bo potrebnih le nekaj desetink sekunde.

Številne spletne govorice nakazujejo na to, da bo pametni mobilni telefon iPhone 8 eden izmed najboljših mobilnih telefonov doslej. Največja različica novega iPhona naj bi bila namreč opremljena s kar 14,7-centimetrskim (5,8-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti. Namesto gumba “domov” pa bo na voljo tako imenovano “funkcijsko” območje oziroma funkcijska površina na zaslonu. To pomeni, da bo zaslon pravzaprav razdeljen na dva dela, pri čemer bo za prikazovanje slik na voljo 13,1-centimetrski (5,15-palčni) zaslon OLED z ločljivostjo 2.800 x 1.242 slikovnih pik, preostala površina pa bo funkcijska in bo vsebovala navidezne gumbe, ki bodo namenjeni navigaciji po operacijskem sistemu.

Nič manj zanimiv pa ne bo nov sistem prijave v telefon, ki bo seveda podprt le s strani novega mobilnega operacijskega sistema iOS 11. Tehnološki gigant je namreč nedavno kupil izraelsko podjetje RealFace, ki se ukvarja s strojnim prepoznavanjem obraza. Gre za zelo natančno tehnologijo, ki uporabnika prepozna v najrazličnejših pogojih, njena natančnost pa obstoječe rešitve prekaša na celi črti. Izraelci so uradno spletno stran podjetja RealFace že odstranili, pri Applu pa govoric ne želijo komentirati, kar je že njihova ustaljena praksa. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo novi Applov telefon ponujal daleč najbolj napreden sistem za prepoznavo uporabnikov, saj se bo prijava izvedla v trenutku, ko se bo uporabnik s pogledom ozrl v zaslon naprave.

Za hitro prijavo v iPhone 8 bo sicer na voljo tudi poseben bralnik prstnih odtisov, ki bo »skrit« v steklu in kot tak očem uporabnika neviden. Zato resnično ne preseneča več, da naj bi bilo za nakup vstopnega modela iPhona z največjim zaslonom potrebno odšteti okoli 1.000 evrov, cena najzmogljivejšega modela pa bo po vsej verjetnosti primerljiva že z Applovimi prenosniki.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AG SOFT d.o.o.

Vrbje 85E, 3310 Žalec, Tel: 041 705 731

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Litostrojska cesta 40A, 1000 Ljubljana, Tel: 040 305 056
sl_SISlovenian