Telefonija
19.01.2006 10:11
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BenQ Mobile predstavil tri nove mobilnike

BenQ Mobile je predstavitev skupne blagovne znamke BenQ-Siemens izkoristil tudi za prikaz treh novih mobilnikov, ki jih povezujejo vrhunska kakovost, estetski dizajn in vse najnovejše tehnološke rešitve za mobilne telefone. Preklopni BenQ-Siemens EF81 se ponaša z UMTS tehnologijo, dvema barvnima zaslonoma, vrtljivo kamero za video telefonijo in izjemno priročnostjo, medtem ko je BenQ-Siemens S68 minimalistično eleganten in luksuzen v svoji preprostosti. BenQ-Siemens S88 vsebuje kamero z možnostjo zajema kakovostnih video posnetkov in glasbeni predvajalnik.

BenQ-Siemens EF81

BenQ-Siemens EF81 meri v debelino le 15,9 mm, a kljub temu ne skopari z UMTS funkcionalnostjo. Uporabnikovo pozornost poleg izjemno tanke oblike pritegneta kakovost materialov in estetika produkta. Ohišje je zgrajeno iz robustnega magnezija, sprednji del mobilnika in tipkovnica sta narejena iz obdelanega nerjavečega jekla, hrbtno stran pa krasi črn aluminij, ki mobilniku nudi še dodatno zaščito. Posebej ojačano steklo safirno modre barve na zunanjem zaslonu preprečuje nastanek prask in odrgnin.

Najpomembnejše funkcije so omogočene tudi, ko je mobilnik zaprt. Štirje gumbi za lahko dostopanje do najpomembnejših aplikacij in komunikacijskih funkcij se namreč nahajajo pod zunanjim 1,3 palčnim QQVGA zaslonom (120 x 160 točk). Ko se telefon odpre, se prikaže tanka tipkovnica iz nerjavečega jekla in velik 2,2 palčni QVGA zaslon (240*320 točk, 262,144 barv), ki z izredno globino in briljantnostjo barv prikazuje slike ter video izseke.

Fotografiranje in snemanje kratkih video izsekov je z 2-megatočkovno kamero, ki ima 5-kratni digitalni zoom, pravi užitek. Ko se mobilnik odpre, se kamera avtomatično zavrti z zaslonom in tako tudi omogoča video klicanje prek UMTS-a z visoko kakovostjo prikazovanja slik. Prek hitre brezžične UMTS povezave se direktno na mobilni telefon s pomočjo video nalaganja prenaša tudi glasba in video izseki. Vgrajen medijski predvajalnik podpira vse priljubljene predvajalne formate, kot so MP3, AAC++, MPEG4, RealVideo 8/9, h.263 in 3GPP. S pomočjo pomnilniških kartic “Micro-SD” se lahko notranji pomnilnik (64 MB) razširi na 1 GB shranjevalnega prostora in tako zagotovi še dodatni prostor.

Naprednejšim uporabnikom omogoča mobilnik upravljanje s poslovnimi aplikacijami, kot so npr. “Mobipocket Readers” za branje knjig v elektronski obliki, “Microsoft Bluetooth Remote Control”, s katerimi lahko uporabniki prek mobilnika upravljajo s Powerpoint prezentacijami ali pa “News2Mobile”. BenQ-Siemens EF81 ponuja tudi zabavo, saj se ponaša z različnimi mobilnimi igrami in celotnim igralnim kompletom znamenite trilogije “Star Wars” (komplet vsebuje igro, video, temo za zaslon, zvoke in še več).

Funkcija Bluetooth omogoča uporabo različne originalne dodatne opreme. Naglavni komplet “Bluetooth Comfort HHB-160” z nenavadnim dizajnom omogoča priročno uporabo pri prostoročnem telefoniranju in predstavlja idealni komplement mobilnika BenQ-Siemens EF81. Še več – skupaj s postajo “SyncStation DSC-100” predstavlja vrhunski model, ki olepša katerokoli mizo.

BenQ-Siemensov mobilnik EF81 bo v Sloveniji na voljo v srebrni barvi predvidoma spomladi.

BenQ-Siemens S68

Novi model BenQ-Siemens S68 podjetja BenQ Mobile je popolni mobilni telefon za vse uporabnike, ki jim trendovski dizajn pomeni toliko kot enostavna in jasna funkcionalnost. Brez nepotrebnih funkcij se dosledno osredotoča na kakovost in preprostost v uporabi. Mobilnik je s tanko obliko (v globino meri le 13 mm) in enostavno uporabo prava mojstrovina. Ni le prijetnega videza, ampak se z mat bleščečim sprednjim delom in loščenim aluminijem ter črnim mehkim materialom na hrbtni strani tudi udobno prilega dlani.

Mobilnik je luksuzen, a preprost in tako eden izmed prvih mobilnih naprav BenQ-Siemens, ki uteleša edinstven karakter te nove blagovne znamke. Osredotoča se na najpomembnejše osnovne funkcije mobilne komunikacije, v katerih igrajo glasovna sporočila glavno vlogo. Mobilnik S68 ne vsebuje “nepotrebnih” dodatkov, kot sta na primer kamera ali video predvajalnik. Inovacije mobilnika se ne odražajo v kompliciranih detajlih, ampak v naravnanosti tehnologije na potrebe profesionalnega uporabnika.

Jasna in razumljiva struktura menija zagotavlja maksimalno priročnost. Dobro vidne grafične ikone omogočajo enostavno navigacijo brez dodatne uporabe navodil, na voljo pa je tudi dodatni gumb (nahaja se ob strani mobilnika) za hitro klicanje pomembnih številk (npr. klic v sili). Na velikem barvnem zaslonu (1,8 palcev, 132*176 točk, 262,144 barv) lahko uporabnik prebere kakršenkoli tekst, ne glede na to, ali na zaslon močno sije sonce ali pa je vreme oblačno. Mobilnik vsebuje tudi dvojni zvočni sistem, vgrajeno funkcijo za prostoročno telefoniranje ter 64 melodij zvonjenja, ki skupaj nudijo vrhunsko akustiko, dobro pa se uporablja tudi kot diktafon. Uporabniki lahko kratka sporočila tudi narekujejo in jih pošljejo prek MMS sporočil, namesto da vtipkavajo dolga sporočila, ki jim vzamejo preveč dragocenega časa ali pa so prezahtevna.

Uporabniki lahko enostavno in hitro koordinirajo vgrajeni organizator s programoma Outlook ali Lotus Notes na osebnem računalniku prek postaje “Sync Station DSC-100”, ali pa brez kablov s pomočjo funkcije Bluetooth. Na ta način ohranjajo vse najnovejše informacije o sestankih in kontaktih. Na voljo je tudi različna originalna dodatna oprema BenQ-Siemens, kot so na primer naglavni kompleti in rešitve za prostoročno telefoniranje v avtomobilu s pomočjo funkcije Bluetooth. Naglavni komplet “Bluetooth HHB-100” je lahek, kompakten in eleganten, omogoča pa brezhibno zvočno kakovost in je izjemno udoben za nošnjo. Komplet za prostoročno telefoniranje “Car Kit Bluetooth HHB-600” ponuja izjemno avdio kakovost ter varno in enostavno telefoniranje med vožnjo. Z dvojnim zvočnim sistemom, vgrajeno prostoročno funkcijo in 64 melodijami zvonjenja zadovoljuje še tako prefinjene akustične zahteve.

BenQ-Siemensov mobilni telefon S68 bo v Sloveniji na voljo v barvi aluminija predvidoma spomladi.

BenQ-Siemens S88

Mobilnik BenQ-Siemens S88 predstavlja telefon visokega razreda, ki je primeren za vse aktivne uporabnike. Mobilnik je bil odlikovan z ugledno oblikovalsko nagrado “iF-Design Awards 2006” in izpolnjuje še tako velike tehnološke in oblikovalske zahteve uporabnikov.

BenQ-Siemens S88 se ponaša s široko paleto multimedijskih funkcij. Vgrajena 2,0 megatočkovna kamera z avtofokusom, 16-kratnim zoomom in lučjo “LED photolight” zagotavlja odlične posnetke brez motečih dejavnikov – celo v slabih svetlobnih razmerah ali v notranjih prostorih. Kompakten mobilnik se za fotografiranje uporablja v horizontalni poziciji, podobno kot pri pravem digitalnem fotoaparatu. Vgrajeni urejevalnik fotografij poskrbi za obdelovanje najmanjših detajlov fotografije, posnetke pa lahko uporabniki pošljejo direktno iz mobilnika na tiskalnik s pomočjo programa “PictBridge”.

Vrhunska video kamera je z mobilnikom BenQ-Siemens S88 vedno na voljo, v formatu MPEG4 pa lahko uporabniki posnamejo video izseke različnih dolžin. Za razširitev notranjega pomnilnika (16 MB) je s posebno režo za kartice “Micro-SD” zagotovljena zadostna shranjevalna kapaciteta. Posnetke lahko uporabniki gledajo kar takoj na mobilniku, kjer se prikažejo z vrhunsko kakovostjo na 2.0 palčnem zaslonu “Active Matrix OLED” (262, 144 barv, 176*220 točk).

BenQ-Siemens mobilnik S88 je vrhunski tudi na področju akustike. Vgrajeni MP3 glasbeni predvajalnik in formati AAC+ in AMR ponujajo glasbeno raznolikost uporabnikom na poti v pisarno ali med športnim udejstvovanjem. Stereo naglavni komplet, ki nudi vrhunski 3D surround zvok, še dodatno razvaja uporabnikova ušesa. Zvok se lahko uravnava s pomočjo vgrajenega regulatorja, ki zagotavlja konstantno kakovost predvajanja radijskih dram, pop ali klasične glasbe.
Mobilnikova povečana funkcionalnost se optično zrcali v elegantnem, lesketajočem dizajnu, medtem ko vrhunska metalna prevleka še dodatno poudarja njegovo žlahtnost.

Uporabnikom je za večjo udobnost na voljo različna originalna dodatna oprema, ki se enostavno in priročno poveže na mobilnik prek funkcije Bluetooth. Modni naglavni komplet “Bluetooth Clip (EU/UK) HHB-130/131” ponuja odlično avdio kakovost in udobje, medtem ko komplet za prostoročno telefoniranje “Car Kit Bluetooth Portable HKW-700” zagotavlja varno in udobno telefoniranje med vožnjo.

BenQ-Siemensov mobilnik S88 bo v Sloveniji na voljo predvidoma spomladi.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

,
Notice: Undefined index: number in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57

Notice: Undefined index: city in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57
, Tel: 080 080 799
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili z ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10B, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
sl_SISlovenian