Triki in nasveti
25.08.2003 19:39

Deli z drugimi:

Share

Brezglavo na papir

Naš redni bralec Janez nas sprašuje o rešitvi sledeče težave. Ko iz Outlooka tiska elektronsko pošto, je nezadovoljen z glavo sporočila, ki se lahko razprostira tudi čez pol strani, če je število naslovnikov večje. V natisnjeni glavi se nahajajo štiri postavke: pošiljatelj (From), datum (Sent), naslovnik (To) in predmet (Subject). Bralec sprašuje, če se te glave lahko znebimo.
Odgovor je: ne. Obstaja pa nekaj rešitev, s katerimi se ognemo izpisu glave. Prvi vam je verjetno že padel na pamet. To je, da označite tekst, ga s kombinacijo Ctrl+C in Ctrl+V prenesete v Word, Notepad ali Wordpad in ga od tam natisnete. Na tem mestu omenimo, da se bo izbrani tekst (ko je sporočilo odprto v svojem oknu) neposredno iz Outlooka z ukazom File > Print > Selection (Datoteka > Natisni > Izbrano) vseeno natisnil skupaj z glavo. Skratka, te glave se v Outlooku ne da odstraniti – štirim osnovnim postavkam, ki so v njej lahko edinole dodajamo nove z ukazom File > Page Setup > Define Print Styles > Memo Style > Edit > Header/Footer.
No, obstaja pa še bolj prefinjen način, kot tisti, da tekst prenašamo v nove aplikacije. Ostanite v ravnokar opisanemu oknu, kjer dodajamo nove postavke za izpis na strani (Header/Footer), le da kliknete na zavihek Format. V spodnji desni četrtini okna se nahajajo nastavitve za pisave (Fonts). Obe pisavi (za Title in Fields) pomanjšajte na velikost 1. Tiskalnik bo sicer izpisal glavo, ki pa bo zelo pomanjšana in neberljiva ter vam bo zavzela zelo malo prostora na natisnjeni strani.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10B, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668