Računalništvo, telefonija
13.03.2017 13:59
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Canon napovedal tiskalnik z novo tehnologijo UVgel

Canon napovedal tiskalnik z novo tehnologijo UVgel
Canon napovedal tiskalnik z novo tehnologijo UVgel

Canon Europe je predstavil Océ Colorado 1640, prvi 64-palčni tiskalnik z role na rolo širokega formata, ki gradi na novi tehnologiji Canon UVgel. Tehnologijo UVgel je Canon razvil za zagotavljanje boljše storilnosti in kakovosti izpisov na širokem naboru medijev. Océ Colorado 1640 je bil z novo tehnologijo izdelan po najvišjih industrijskih standardih za zadovoljevanje zahtev najbolj obremenjenih produkcijskih okolij v podjetjih vseh velikosti, saj omogoča izdelavo grafik širokega formata v velikih količinah v kratkih časovnih obratih.

Mark Lawn, direktor skupine za grafiko in komunikacije v podjetju Canon Europe, je ob tem povedal: »Povpraševanje po grafičnih aplikacijah velikega formata je v razcvetu in grafični proizvajalci si želijo narediti več ter izkoristiti priložnosti za rast. Doslej so morali sklepati tehnološke kompromise glede hitrosti, kakovosti in izbire medijev. S predstavitvijo tiskalnika Océ Colorado 1640 s tehnologijo UVgel Canon prinaša optimalno ravnovesje kakovosti, storilnosti, avtomatizacije, obsega uporabe ter operativnih stroškov. Novi tiskalnik na novo definira meje tiskanja z role na rolo, kar grafičnim proizvajalcem omogoča razvoj s širitvijo svojih zmogljivosti in z iskanjem novih priložnosti za prihodke.«

Novi Océ Colorado 1640 je v svojem segmentu hitrejši on drugih tiskalnikov, saj nudi hitrost tiskanja 159 m2/uro za aplikacije, kot so oglasni panoji ali zunanji transparenti in 40 m2/uro pri najvišjih ravneh kakovosti notranjih aplikacij s posnetki od blizu.

Črnilo Canon UVgel se v trenutku pritrdi ob stiku s podlago, kar se odraža v visoko nadzorovanih in natančno postavljenih pikah z minimalnim povečanjem. Z zmanjšanjem širjenja črnila in zlivanja na mediju je mogoče zahtevano količino črnila natisniti v vsakem prehodu, kar prinaša bogate, intenzivne slike pri izjemnih hitrostih.

Sodoben sistem sušenja črnil pri nizkih temperaturah LED-UV se premika neodvisno od tiskalniškega nosilca. To omogoča enotno sušenje UV po tiskanju, kar še dodatno prispeva k hitrosti in kakovosti tiskanja. Posušeni izpisi UVgel so suhi v trenutku in pripravljeni na končno dodelavo ali laminiranje, kar bodo najbolj pozdravila podjetja, ki opravljajo naloge, ki zahtevajo hiter obrat in namestitev.

Storilnost je še dodatno povečana s konfiguracijo dveh rol tiskalnika Océ Colorado 1640, kar ponudnikom tiskalniških storitev omogoča sprotno preklapljanje med dvema vrstama in velikostma medijev za hitro izdelavo mešanih aplikacij.

Tiskalniške glave Canon UVgel vključujejo patentirano stalno spremljanje šob z uporabo zvočnega vzorčenja za zaznavo in popravljanje slabo učinkovitih šob, kar pri tiskanju praktično odpravi bele črte. To omogoča tiskanje brez nadzora in zmanjšuje odpadke, nastale pri tiskanju.

Océ Colorado 1640 je primeren za podjetja, ki izdelujejo tako notranje kot zunanje aplikacije, vključno s plakati, transparenti, z napisi, z gradivi za prodajna mesta, oglasnimi panoji, okenskimi grafikami, nalepkami in s stenskimi oblogami.

UVgel je nizko toplotni postopek, ki uporablja sušenje LED, kar zagotavlja minimalno popačenje medijev in razširja nabor podlag za tiskanje, vključno s tankimi in na toploto občutljivimi mediji. Poleg tega črnilo UVgel ne vsebuje vode, kar pomembno zmanjša izbokline na medijih in izboljša doslednost glede dimenzij.

Črnilo UVgel reproducira velik barvni razpon, ki je primerljiv z ekološkimi topnimi črnili, vendar z okoljskimi in varnostnimi lastnostmi črnil z lateksom in UV. Izpisi UVgel so trajni, obstojnih barv in visoko odporni na obremenitve, značilne za uporabo na prostem. Obenem so izpisi brez vonja in brez VCL-ja, s čimer izpolnjujejo najvišje okoljske standarde za občutljivo uporabo v notranjih prostorih.

Tiskalnik Océ Colorado 1640 bo v regiji EMEA prvič javno predstavljen na sejmu FESPA 2017 v Hamburgu, ki bo potekal od 8. do 12. maja 2017.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
sl_SISlovenian