Računalništvo, telefonija
13.03.2017 14:00

Deli z drugimi:

Share

Če porabite več za kavo, kot za zaščito računalnika naj vas ne preseneti nova okužba

Antivirusni program Dr.Web je sedaj na voljo tudi v vaši spletni trgovini enaA.com za SAMO 23,79 €.
Antivirusni program Dr.Web je sedaj na voljo tudi v vaši spletni trgovini enaA.com za SAMO 23,79 €.

Konec 80. let prejšnjega stoletja smo poznali le peščico virusov, ki so tako ali drugače ogrožali naš računalnik, v glavnem v okolju MS-DOS. Po letu 2000 pa je se nekako začel razcvet virusov in črvov, ki so skozi čas postajali vse bolj kompleksni in agresivni do uporabnikov.


Si predstavljate hišo brez vrat, okna brez senčil, avto brez varnostnih pasov? Kako lahko potem uporabljate računalnik brez protivirusne zaščite? Splet zna biti dandanes izjemno nevarna zadeva, tudi za izkušene računalnikarje in ljubitelje računalništva.


V današnjem času so kibernetski kriminalci organizirani bolj kot kadarkoli prej. Kibernetski kriminal zajema vse prekrške, ki so storjeni s komunikacijskimi napravami na spletu oziroma na omrežju. Tu mislimo na vohunjenje, nedovoljeno kopiranje, nepooblaščeno dostopanje, nadlegovanje, spletne prevare, pridobivanje tajnih informacij, skratka vse kar lahko škoduje vam in vašemu podjetju.


e zavedate pomembnosti ustrezne protivirusne zaščite tudi vi?

Neodvisni inštitut za IT-varnost AV-Test poroča o nastanku 390.000 novih zlonamernih programov vsak dan. Da, pravilno ste prebrali, 390.000 zlonamernih programov dnevno.


V kolikor ste še vedno skeptični, naj vam predstavimo vsaj en primer poslovne škode. Napadalci oziroma hekerji informacije o dobro stoječih podjetjih najprej pridobijo preko javno dostopnih podatkov. Tu gre večinoma za podjetja, ki poslujejo z večjimi vsotami denarnih sredstev. Za tem napadalci vdrejo v e-poštne predale uslužbencev podjetja in tam spremljajo ter beležijo vse aktivnosti, ki so za njih relevantne. Ko dobijo predstavo o poslovnih procesih, pošljejo kupcu lažno e-poštno sporočilo o spremembi transakcijskega računa, kamor kupec (vsaj nekaj časa) nakazuje denarna sredstva. Preden oškodovano podjetje odkrije prevaro, je škoda lahko že ogromna. 55% direktorjev in lastnikov podjetij meni, da ima spletna varnost najvišjo prioriteto, 34% pa meni, da ima visoko prioriteto. Podjetja v povprečju porabijo med 5% in 25% celotnega proračuna, namenjenega za IT sektor.


Mnogi uporabniki se dejansko vprašajo, zakaj bi protivirusni program plačevali, če obstajajo brezplačni. Zato vam bomo predstavili nekaj osnovnih razlik in dokazali zakaj je brezplačna opcija na koncu lahko veliko dražja. Večina brezplačnih protivirusnih programov je v bistvu močno okrnjena različica plačljivega protivirusnega programa, ki je izdelek istega podjetja. Gre le za marketinški trik, s katerim proizvajalci želijo pritegniti potencialne kupce. Torej imeti neučinkovit protivirusni program je enako, kot če ga sploh ne bi imeli. Pri plačljivem protivirusnem programu pa dobite vse kar je potrebno za zaščito računalnika v paketu, torej sam protivirusni program, program za zaščito proti vohunskim programov in požarni zid. Poleg tega brezplačni protivirusni programi nudijo manj opcij skeniranja, imajo manjšo podatkovno bazo virusov, nudijo le osnovno zaščito pred virusi, se posodabljajo zelo poredkoma, to pa na široko odpira vrata novim grožnjam.


Z namenom preprečevanja tovrstnih situacij, smo pri podjetju Dr. Web razvili revolucionarni protivirusni izdelek, ki smo ga poimenovali Dr. Web Security Space. Izdelek poleg samoumevne celovite protivirusne zaščite vašega osebnega računalnika v okolju Windows/Linux in Mac omogoča tudi zaščito in skeniranje prometa v realnem času, zaščito pred najnovejšimi zlonamernimi in vohunskimi programi, zaščito podatkov pred uničenjem, filtriranje e-poštnih sporočil in spletnega prometa (prikazana samo varna vsebina) itd.


Dr. Web vam zagotovi varnost vaših otrok pred neprimerno vsebino

Podjetje Dr. Web se ponaša z lastniškimi tehnologijami za zaznavanje in zdravljenje zlonamernih programov. Poleg tega imamo tudi lasten protivirusni laboratorij in storitev globalnega nadzora virusov, in sicer na principu pridobivanja vzorcev zlonamernih programov na globalni ravni. Slednje nam omogoča najhitrejši možni odziv na nove spletne grožnje, še posebej tiste, ki so v svetu računalništva še neznanka.


Podatkovna baza Dr. Web deluje na principu uporabe zapisa manjšega števila virusov, saj lahko en vnos definira celo na tisoče sorodnih virusov. To uporabniku prihrani precej prostora na trdem disku, znižana je tudi poraba spomina in seveda promet pri prenosu posodobitev podatkovne baze. Delo našega laboratorija lahko spremljate tudi v živo (v realnem času), in sicer na spletni strani live.drweb.com.


Univerzalna tehnologija dekompresije zlonamerne programske opreme, tehnologije za analiziranje obnašanja in izvrševanje zlonamernih procesov, hevristična analiza, tehnologija zaznavanja zlonamernih programov, ki so podobni že obstoječim in že registriranim zlonamernim programom je samo nekaj lastnih tehnologij, s katerimi se ponaša naša ekipa razvijalcev.


Torej, če povzamemo zgornje besedilo, čemu je protivirusni program v bistvu namenjen? Protivirusni program je »policist«, ki stoji na vratih računalniškega sistema. Vaš računalnik varuje pred številnimi nevarnimi grožnjami ter jih zajame, uniči in opozori pred podobnimi. Novi virusi prihajajo vsak dan. V času, ko ste prebrali tale članek, je bilo ustvarjenih vsaj 2.000 novih groženj, ki lahko resno ogrožajo vaše podjetje ali osebno premoženje. Naloga protivirusnega programa je tudi to, da vedno sledi najnovejšim grožnjam. Gre za proces, ki se verjetno ne bo nikdar končal!


Antivirusni program Dr.Web je sedaj na voljo tudi v vaši spletni trgovini enaA.com za SAMO 23,79 €.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KOALA FORENSICS REŠEVANJE PODATKOV
Za več informacij so vam na voljo pri KOALA FORENSICS REŠEVANJE PODATKOV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KOALA FORENSICS REŠEVANJE PODATKOV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Ker se zavedajo, da odpoved računalnika za Vas pomeni veliko izgubo in številne nevšečnosti, se trudijo, da vam v najkrajšem možnem času ponudijo to, kar najbolje znajo. Pcklinika ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Delovanje zasebnih gospodarskih družb, oseb javnega prava ter razvoj podjetniških pobud porajajo kompleksne izzive, ki zahtevajo celostno obravnavo in poznavanje različnih področji. Njihov ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Obstajajo, da ustvarjajo za vas Marketinški strokovnjaki, ki razmišljajo in delujejo kot prodajalci. Vodi jih en sam cilj: s čim manj sredstev ustvariti čim večjo prodajo za vas. Obstajajo, ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več
sl_SISlovenian