Strojna oprema
25.01.2007 07:15

Deli z drugimi:

Share

Centrino Wireless-N seže daleč

Intel je predstavil napredno omrežno napravo Intel Next-Gen Wireless-N, ki je nadgradnja brezžičnega elementa znotraj mobilne tehnologije Intel Centrino Duo in drugih prenosnih računalnikov, zasnovanih na Intelovi tehnologiji.

Zmogljivejša omrežna rešitev je potrebna zato, ker se na prenosnih računalnikih nahaja vse več zahtevnih vsebin, kot so filmi, video vsebine in glasba, ki zahtevajo večjo prepustnost omrežja. Intelova tehnologija Next-Gen Wireless-N, zasnovana na osnutku standarda 802.11n, zato omogoča do petkrat večjo prepustnost podatkov in dvakrat večji brezžični domet ter istočasno omogoča dodatno uro delovanja baterije prenosnika v primerjavi z obstoječimi rešitvami 802.11n.

Intel je predstavil tudi program “Connect with Centrino”, preko katerega je sodeloval z vodilnimi ponudniki dostopovnih točk, med drugim tudi s podjetji Asus, Belkin, Buffalo, D-Link in Netgear, za boljše zagotavljanje združljivosti in zmogljivosti. Intelova brezžična rešitev N je certificirana za delovanje z različnimi dostopovnimi točkami, ki bodo, potem ko uspešno izpolnijo stroge kriterije, dobile pravico do uporabe Intelove oznake “Connect with Centrino”, s čimer bodo uporabniki lahko pridobili več zaupanja v sam izdelek.

“Z integracijo tehnologije Wireless-N v prenosne računalnike, ki temeljijo na platformi Centrino Duo s procesorji Intel Core 2 Duo, bomo lahko uporabniku zagotovili istočasno opravljanje več nalog, večjo hitrost in domet ter ob tem tudi uživanje v omrežnih in digitalnih vsebinah,” je povedal Dave Hofer, direktor trženja skupine za brezžično tehnologijo Intelovih prenosnih platform (Mobile Platforms Group). “Naš novi zaščitni znak “Connect with Centrino” na dostopovnih točkah pa omogoča uporabnikom dodatno jamstvo, da so opravili nakup sistema, ki je združljiv s tehnologijo Wireless-N,” je še dodal Hofer.

Nova tehnologija omogoča boljšo uporabo domačega brezžičnega omrežja, še posebej takrat, ko do brezžičnega omrežja istočasno dostopa več uporabnikov, ki pri tem uporabljajo aplikacije, ki zahtevajo veliko propustnost podatkov, na primer avdio in video vsebine. Intelova rešitev Next-Gen Wireless-N zmanjšuje število točk, kjer je brezžični signal slab, omogoča uporabo zabavnih vsebin HD, npr. prenos filmov v HD-ločljivosti, izboljša življenjsko dobo baterije in zagotavlja vse prednosti dela z obstoječimi dostopovnimi točkami, temelječimi na standardu 802.11a/b/g.

Prenosniki, ki temeljijo na mobilni tehnologiji Intel Centrino Duo, delujejo hitreje in učinkoviteje z izboljšanimi možnostmi nove tehnologije Intel Next-Gen Wireless-N. V samem jedru platforme se nahajajo procesorji Intel Core 2 Duo, ki vsebujejo dve jedri oziroma računalniške “možgane”, in lahko v krajšem času ter ob manjši porabi energije opravljajo več nalog hkrati. Intelovi procesorji Core 2 Duo lahko ob vgradnji v sisteme, zasnovane na Intelovi platformi Centrino Duo in s tehnologijo Wireless-N, izboljšajo ogled in predvajanje video vsebin v HD-zapisu, pospešijo proces digitalizacije glasbe in pretvorbo v MP3-format ter namestijo najnovejše nadgradnje protivirusnih zaščit hitreje.

Tehnologija Intel Next-Gen Wireless-N in zaščitni znak “Connect with Centrino” bodo na voljo konec januarja letos skupaj z novimi prenosniki, zasnovanimi na tehnologiji Intel Centrino Duo, in z operacijskim sistemom Microsoft Windows Vista. Distribucija novih prenosnikov se bo začela konec januarja, in sicer prek originalnih proizvajalcev strojne opreme, kot so Acer, Asus, Gateway in Toshiba, kmalu pa se jim bodo pridružili še drugi proizvajalci.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Delovanje zasebnih gospodarskih družb, oseb javnega prava ter razvoj podjetniških pobud porajajo kompleksne izzive, ki zahtevajo celostno obravnavo in poznavanje različnih področji. Njihov ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119A, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
sl_SISlovenian