Računalništvo, telefonija
15.02.2007 13:59

Deli z drugimi:

Share

Cisco in Nokia za učinkovitejše komuniciranje

Podjetje Cisco Systems je napovedalo nadgradnje paketa rešitev Enterprise Mobility Solution, ki ga razvija z Nokio. Paket v novi različici podpira najnovejše Nokia pametne telefone iz serije E, Nokia E61i in Nokia E65, podjetja pa bodo lahko izboljšala svojo storilnost in učinkovitost z uporabo Cisco Unified Communications na mobilnikih v različnih omrežjih. Rešitev Enterprise Mobility Solution je namreč konvergentna komunikacijska rešitev, ki temelji na IP protokolu in združuje ožičena ter mobilna omrežja, vključuje pa poslovne Nokia mobilne telefone s podporo delovanju v dveh omrežjih in infrastrukturo za brezžično povezovanje preko IP podjetja Cisco Systems.

Podjetje Volvo Trucks France je januarja na terenu preizkušalo rešitev Enterprise Mobility Solutions v okviru njihovega osrednjega oddelka za trženje, rešitev pa nameravajo razširiti na 300 uporabnikov v prodajnih in servisnih podružnicah na 30 lokacijah v Franciji.

“Največja pridobitev rešitve za Volvo Trucks je, da lahko eno napravo uporabljamo za vsa opravila. Vse poslovne komunikacijske storitve, tako iz fiksnih kot tudi iz mobilnih omrežij, telefonijo, sporočanje in elektronsko pošto lahko uporabniku omogočimo hitro in učinkovito, kar omogoča nov pristop k delu. Sočasno pa zmanjšamo tudi stroške, saj lahko večji delež prometa preusmerimo na svoje lastno omrežje,” je povedal Yves Blanchet, skrbnik za infrastrukturo pri organizaciji ISIT za podjetje Volvo Trucks France.

Med terenskim preizkusom so pri podjetju Volvo Trucks preizkušali vrsto zmožnosti, med drugim tudi zmogljivost akumulatorjev in samo delovanje komunikacijskih rešitev podjetja Cisco Systems na pametnih Nokia telefonih serije E. Podjetje načrtuje tudi nadaljnje preizkuse, v okviru katerih bodo preverili brezžično posredovanje elektronske pošte vodilnim uslužbencem. “Nokia E61 se je v okviru preizkusov odlično izkazala – na terenu je naprava delovala prek omrežja GSM, na naših lokacijah pa je samodejno preklopila na brezžično omrežje WLAN. Po preizkušanju bomo rešitev poskušali čim prej uporabljati tudi v praksi,” je dodal Yves Blanchet.

Podjetje Elitfönster, največji proizvajalec oken na Švedskem, je prav tako na terenu preizkušal rešitev, ki jo ponuja operater TeliaSonera. Rešitev temelji na sistemu Cisco Unified CallManager v navezi z mobilnimi telefoni Nokia serije E, preizkušajo pa jo na sedežu podjetja Elitfönster v mestu Vetlanda.

Martin Ivarsson, vodja informatike pri podjetju Elitfönster, pravi: “Rešitev zaenkrat še preizkušamo, menimo pa, da bo omogočila večjo prilagodljivost pri delu. Danes v naših tovarnah v Vetlandi in Lenhovdi uporabljamo rešitev, ki temelji na sistemu DECT, v prihodnje pa bomo na naših lokacijah prešli na prenos zvoka prek brezžičnega omrežja WLAN.”

“S ponujenimi rešitvami prevzemamo odgovornost za vse telekomunikacijske potrebe podjetij,” pravi Jukka Leinonen, podpredsednik področja razvoja storitev za integrirane rešitve za podjetja pri TeliaSonera AB. “Smo prvi evropski operater, ki v navezi s podjetjema Cisco Systems in Nokia preizkušamo to rešitev in smo zelo zadovoljni, da bomo najpomembnejši partner pri uveljavljanju te zanimive storitve v severni Evropi.”

“Novi mobilniki Nokia serije E imajo odlične zmožnosti prenosa zvoka, to pa še posebej velja za model Nokia E65, ki je bil razvit prav za poslovno rabo. Naši kupci, kot sta podjetji Volvo Trucks in Elitfönster, lahko s pomočjo mobilnih telefonov Nokia serije E in integrirane rešitve Nokia Intellisync Call Connect for Cisco izkoristijo zmožnosti, ki jih ponuja interni telefonski sistem podjetja . Dodatna prednost rešitve je večji nadzor nad stroški in preusmerjanje storitev na najcenejšo infrastrukturo. Nokia E65, ki ima namenske gumbe za konferenčne klice, dostop do imenika in izklop mikrofona med klicem na pokrovu, je primer, kako lahko poenostavimo telefonijo v podjetjih,” pravi Tom Furlong, podpredsednik oddelka za rešitve za podjetja pri Nokii.

Barry O’Sullivan, podpredsednik oddelka Unified Communications pri podjetju Cisco Systems, je dodal: “Volvo Trucks in Elitfönster sta odlična primera, ki kažeta, kako lahko organizacije razširijo storitev Cisco Unified Communications na obsežen nabor različnih naprav, kot so tudi pametni telefoni Nokia Eseries. Zaradi odprtosti rešitve lahko podjetje Cisco Systems svojim kupcem ponudi preprosto integracijo s poslovnimi procesi in programi na vse širšem naboru pametnih naprav, s čimer izboljša komunikacije in poveča učinkovitost v podjetju.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več
Zlati partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

ARM DESIGN d.o.o.

Klinetova ulica 14, 2000 Maribor, Tel: 040 549 591
Zlati partner

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
sl_SISlovenian