Strojna oprema
05.02.2007 15:57

Deli z drugimi:

Share

Cisco razširil ponudbo stikal Catalyst

Video aplikacije oziroma video prek internetnega protokola (IP), IPTV in teleprisotnost na omrežjih univerz pomagajo povečati storilnost ter hkrati zmanjšujejo stroške. Cisco je dal na trg nova stikala Cisco Catalyst, ki zagotavljajo prenos z najvišjo stopnjo zmogljivosti, dosegljivosti, kakovostno storitev in vrhunsko varnost novim realno-časovnim storitvam.

Kot integralni del ogrodja storitveno naravnane omrežne arhitekture (SONA) Cisco Campus Network omogoča poslovanje v realnem času. Poudarki predstavitve Cisco Campus Network vključujejo:
o Stikala Cisco Catalyst 3750-E in 3560-E Series: Stikala z zmogljivostjo prenosa 10/100/1000 Mb/s z 10 gigabitno ethernet povezavo v omrežje in polno zmogljivostjo za napajanje prek etherneta (PoE). Stikala Cisco Catalyst 3750-E Series nudijo Cisco StackWise® Plus za preprosto uporabo in vpeljavo, visoko zmogljivost in nenadkriljivo odpornost.
o Stikala Cisco Catalyst 3560 in Catalyst 2960 Compact: Majhna stikala z gigabitnim ethernetom in hitrim ethernetom ter funkcionalnostjo PoE, ki je zasnovano za sejne sobe, učilnice ter druga okolja z omejenimi možnostmi napeljevanja kablov in malo prostora.
o Stikala Cisco Catalyst 6500 Series in 8700W z ojačanim napajanjem: Pomagajo omogočati vodilno gostoto PoE s polno redundanco v vseh vratih ohišja.
o Cisco Catalyst 4500 Series s polno nadgradnjo programske opreme med delovanjem (ISSU): Pomaga zagotoviti nepretrgano poslovanje, saj omogoča polne nadgradnje programske opreme Cisco IOS® brez izklopa.
o Cisco Redundant Power System (RPS) 2300: Sistem redundančnega napajanja, ki uporabnikom zagotavlja nepretrgano obratovanje omrežja v primeru notranje napake v dobavi energije.

“Cisco Systems je položil temelje za vpeljavo naprednih storitev govora in videa z izboljšavami nabora stikal Cisco Catalyst, ki olajšajo prehod na 10 gigabitna ethernet omrežja prihodnje generacije, povečujejo možnosti napajanja prek etherneta in dodajajo večji nadzor nad aplikacijami ter operativno učinkovitost,” je povedal Zeus Kerravala, višji podpredsednik raziskav pri Yankee Group. “Napoved bo razširila visoko zaščiten ožičen in brezžičen dostop uporabnikov ter hkrati lažje upravljanje omrežja in obratovanja, s čimer bodo zadovoljni predvsem obremenjeni IT administratorji.”

Stikala Cisco z 10 gigabitnimi priključki v omrežje

Stikala Cisco Catalyst 3750-E Series za nameščanje v sklopih in samostojna stikala Catalyst 3560-E omogočajo vpeljavo konvergentnih aplikacij z visoko stopnjo varnosti ob najvišji možni zaščiti investicije. Stikala Cisco Catalyst 3750-E Series s Cisco StackWise Plus so združljiva za nazaj s StackWise in jih je mogoče preprosto integrirati s stikali Capalyst 3750 Series, integriranim brezžičnim krmilnikom Cisco Catalyst 3750 in usmerjevalniki z integriranimi storitvami iz podjetja Cisco Systems.

Pretvorniški modul Cisco TwinGig, inovacija podjetja, ki služi nadgradnji 10 gigabitnih omrežij, preprosto spremeni dve gigabitni ethernet povezavi v eno 10 gigabitno ethernet povezavo na stikalih Cisco Catalyst 3750-E in 3650-E, za omogočanje poslovne rasti. Ta edinstvena prednost poenostavlja pripravljanje na prihodnost za nadgradnje na 10 gigabitni ethernet na obstoječih platformah, namesto da bi zahteval novo 10 gigabitno ethernet platformo ali znatne spremembe na nivoju omrežja.

Duke University, ena izmed vodilnih ameriških ustanov za višje izobraževanje s sedežem v Durhamu v Severni Karolini, študentom, profesorjem in administraciji nudi omrežje s 27.000 vstopnimi točkami. Ob več kot 1.000 trenutno nameščenih stikal Cisco Catalyst 3750 Series, načrtujejo IT administratorji nadgradnjo omrežja z novimi stikali Cisco Catalyst 3750-E Series, ki so združljivi za nazaj.

“Cisco Catalyst 3750-E ima nabor lastnosti, ki dosegajo naše potrebe prihodnje generacije,” je povedal Kevin Miller, višji upravnik omrežnih storitev pri Duke University. “V načrtih imamo dodati novo stikalo Cisco Catalyst 3750-E z 48 vrati v naše obstoječe sisteme stikal za boljšo zmogljivost gigabitnega etherneta. Za vpeljavo izbranih telekomunikacijskih storitev in podatkovni center potrebujemo 10 gigabitni ethernet, načrtujemo pa, da bomo – ko bomo vpeljali video aplikacije po celotnem univerzitetnem prostoru – potrebovali še bolj zmogljivega. Cisco Catalyst 3750-E nam omogoča vpeljati gigabitne povezave z možnostjo preproste nadgradnje na 10 gigabitne etherent povezave, ko jih bomo potrebovali v prihodnosti.”


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

MULTIMEDIJA STUDIO d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor, Tel: 02 228 26 69

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
sl_SISlovenian