Programska oprema
05.06.2008 11:10
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Citrix Branch Repeater

Družbi Citrix Systems in Microsoft sta na prireditvi Citrix Synergy, dogodku, na katerem pridejo skupaj virtualizacija, omrežja in zagotavljanje aplikacij, predstavili novo rešitev Citrix Branch Repeater. Gre za inovativno novo družino namenskih naprav, namenjenih uporabi v podružničnih pisarnah, ki so bile razvite in se bodo tudi tržile kot del strateškega zavezništva med Citrixom in Microsoftom. Citrix Branch Repeater z uprizoritvijo zagotavljanja aplikacij in storitev Windows bližje uporabnikom v podružničnih pisarnah pomaga zagotoviti hitrejše in boljše delovanje ter stroškovno učinkovitejšo uporabo računalnikov v podružničnih pisarnah, kar je korist, ki so je deležna tako majhna, kot tudi velika podjetja.

Citrix Branch Repeater bo na voljo kot del družine izdelkov Citrix Delivery Center, ki je celovita infrastruktura, zasnovana z namenom, da uporabnikom rešitve pomaga preoblikovati statična podatkovna središča v dinamična središča za zagotavljanje. Citrix Branch Repeater je nameščen med sedežem podjetja in podružničnimi pisarnami, njegova naloga pa je »ojačenje« in ponovno oddajanje aplikacij do uporabnikov v podružničnih pisarnah, nekako tako, kot pri prenosu signala digitalne televizije do domov v posamezni soseski, ko se signal na poti ojači in ponovno odda.

Citrix Branch Repeater, ki temelji na strežniku Windows Server in je na voljo s programsko opremo strežnika Microsoft ISA (Internet Security and Acceleration) Server, odlično dopolnjuje rešitve za virtualizacijo aplikacij, izboljšuje zagotavljanje aplikacij in zmogljivosti, obenem pa za podružnično pisarno zagotavlja ključne storitve infrastrukture strežnika Windows Server.

Uprizoritev pretočno zagotovljenih aplikacij bližje uporabnikom v podružničnih pisarnah: Aplikacije za Windows, ki so zaposlenim v podružnicah pretočno zagotovljene z uporabo izdelka Citrix XenApp (prej Citrix Presentation Server), je zdaj mogoče uprizoriti pred vrati podružničnih pisarn in prav to je tisto, kar omogoča novi Citrix Branch Repeater. Ko v podružnični pisarni »prejmejo« aplikacijo, jo je mogoče neposredno iz naprave Branch Repeater hitro zagotoviti zaposlenim v podružnici, kar odpravlja nepotrebne poti nazaj do podatkovnega središča prek dragih in pogosto počasnih povezav prostranega omrežja. Ko skrbniki za XenApp v podatkovnem središču uprizorijo nove ali posodobljene aplikacije, jih lahko preprosto dostavijo do vsake naprave Branch Repeater za hitro, učinkovito in varno »ponovno oddajanje« do namizja vsakega zaposlenega v podružnici, kot je to potrebno.

Konsolidiranje storitev Windows za podružnične pisarne: Citrix Branch Repeater temelji na strežniku Windows Server, kar omogoča konsolidiranje in zagotavljanje izvirnih storitev Windows, kot so datotečne in tiskalniške storitve, Active Directory, DNS in DHCP, ter predpomnjenje spletnih vsebin strežnika ISA Server 2006 v obliki ene namenske naprave, ki je preprosta za upravljanje. V oddelku za IT lahko uporabijo tudi izvirna orodja za upravljanje Windows, da na daljavo upravljajo napravo Citrix Branch Repeater, kar prispeva k zniževanju stroškov podpore v oddaljenih pisarnah.

Pospeševanje zagotavljanja vseh aplikacij prek prostranega omrežja: Citrix Branch Repeater pospešuje dostavo prometa aplikacij do podružnične pisarne in iz pisarne, za kar je uporabljena Citrixova napredna tehnologija za optimiziranje prostranega omrežja (WAN). Poleg izboljševanja zmogljivosti aplikacij za uporabnike v podružničnih pisarnah to optimiziranje tudi do 75 odstotkov zmanjša zahteve po pasovni širini.

Citrix Branch Repeater je že na voljo v obliki treh za uvajanje preprostih namenskih naprav, ki so zasnovane za potrebe uporabnikov v majhnih, srednje velikih in velikih podružničnih pisarnah, cene pa se začnejo pri 4.000 evrih. Na voljo sta tudi možnosti Microsoft ISA Server 2006 in Fail-to-Wire Ethernet, cene pa se začnejo pri 800 dolarjih. Citrix Branch Repeater je na voljo pri Citrixovih pooblaščenih prodajalcih.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Vodilni graditelj IKT rešitev Z ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov, najsodobnejšo informacijsko tehnologijo in 29 leti izkušenj, ki jim prinašajo razumevanje specifičnosti ... Več

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Delovanje zasebnih gospodarskih družb, oseb javnega prava ter razvoj podjetniških pobud porajajo kompleksne izzive, ki zahtevajo celostno obravnavo in poznavanje različnih področji. Njihov ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več