Računalništvo, telefonija
13.12.2020 13:41
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Japonci do večje rodnosti kar z umetno inteligenco

Japonska bo težavo rodnosti poskušala rešiti z uporabo umetne inteligence.
Japonska bo težavo rodnosti poskušala rešiti z uporabo umetne inteligence.

Lani se je na Japonskem rodilo manj kot 865.000 otrok, kar je seveda pomenilo negativno rodnost za državo, kjer se povprečna starost prebivalstva neprestano povečuje. Zaradi tega je vladajoča stranka na Japonskem sprejela odločitev, da bodo rodnost poskušali povečati s pomočjo umetne inteligence. Oblast bo namreč od prihodnjega leta sofinancirala prav vse projekte, v okviru katerih se razvijajo aplikacije in storitve za iskanje partnerjev s pomočjo umetne inteligence.

Japonska vlada namerava v razvoj aplikacij in storitev za iskanje partnerjev s pomočjo umetne inteligence vložiti okoli preračunanih 15,7 milijona evrov. Gre za aplikacije, ki so namenjene iskanju in združevanju “idealnih” parov ter delujejo na osnovi podatkov, ki jih uporabniki ob prvi registraciji vnesejo v obrazce. Osnovni modeli upoštevajo le majhno število značilnosti, kot sta na primer starost ali dohodek posameznikov. Cilj novih sistemov umetne inteligence je izboljšanje rezultatov združevanja partnerjev s pomočjo bistveno večjega števila podatkov.

Ali se bo novi prijem japonske vlade obrestoval na dolgi rok, bodo pokazali podatki v naslednjih nekaj letih. Pri tem velja še omeniti, da bodo podjetja, ki se bodo odločila za uporabo umetne inteligence na svojih ljubiteljskih platformah, prejela povrnjenih do 60 odstotkov stroškov razvoja. To naj bi k projektu privabilo številne platforme.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
Družba ZEOS je ustanovljena na podlagi zahtev Direktive 2002/96/ES Evropskega parlamenta in sveta o odpadni električni in elektronski opremi z dne 27. 1. 2003 ter odločitve proizvajalcev/pridobiteljev/uvoznikov ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4D, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed eleifend blandit dolor, nec dapibus turpis efficitur eu. Morbi pretium mi vitae lacus tempus viverra. Ut vitae sapien sit ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901