Računalništvo, telefonija
22.03.2007 11:23

Deli z drugimi:

Share

Dogajanje na letošnjem SOF-u

Včeraj je minil otvoritveni dan 16. SOF-a in se danes, na tako čudovit dan, v Portorožu začel drugi.
Za vsi tiste, ki vas tematika zanima in ste včerajšnje pestro dogajanje zamudili, bomo na kratko preleteli program prejšnjega dne.

Otvoritev 16. SOF-a je potekala v Hribaru. Sašo Hribar in njegova ekipa imitatorjev iz RTV Slovenija so se preobražali iz osebe v osebo, iz lika v lik in navduševali udeležence. Otvoritve so se udeležili od slovenskega predsednika, do kalifornijskega guvernerja, estradniki, župani, gospodarstveniki ter drugi znani in malo manj znani ljudje.

Priznani predstavniki slovenskega medijskega prostora in občinstvo so se v polni dvorani pod taktirko Francija Zavrla pogovarjali o stanju slovenskih medijev in kakšna prihodnost čaka slovenski medijski prostor. Zastavljenih je bilo veliko aktualnih in provokativnih vprašanj. Sogovorniki na odru so bili dr. Janez Markeš, Mag; Tomaž Drozg, Adria media Ljubljana; Peter Frankl, Finance; Marijan Jurenec, Pro Plus; mag. Branko Pavlin, Dnevnik; dr. Marko Milosavljevič, FDV; dr. Suzana Žiliš Fišer, FERI in Marko Crnkovič. Odgovori si niso bili enotni, mnenja so se kresala. Slišali smo tudi očitek, da slovenski mediji prepočasi izkoriščajo potencial novih medijev. Medijev v Sloveniji je po mnenju enih že zdaj preveč, drugi napovedujejo, da se bo število medijev v prihodnosti še povečevalo. Trpela pa bo kakovost vsebin.

Irena Kranjec, Unilever, in Robert Hernec, Europlakat, sta predstavila novo orodje za optimiziranje kreativnih rešitev za zunanje oglaševanje Outdoor Creative Optimiser. Predavatelja sta predstavila potek in rezultate projekta, v sklopu katerega so z novim orodjem testirali tiskane plakate na angleškem in slovenskem trgu. V raziskavi so med drugim ugotovili, da logotip

dosega boljši priklic v zgornjem delu plakata, da je headline nabolj učinkovit v spodnjem delu plakata in da plakata ne beremo v obliki črke Z, temveč pot pogleda potuje v obliki črke T.

Vuk Čosič iz Case Sensitive je v delavnici z naslovom “Oblikovati in gojiti Social Network: priložnosti in kako jih izkoristiti” poudaril pomen Social Networka v modernem oglaševanju. Uporabniki namreč nismo več pasivni igralci na spletu (blogi, forumi, YouTube, itd), ampak ga aktivno soustvarjamo – smo kritiki, državljani, novinarji, trendsetterji in kreativci. In vedno več organizacij, podjetij in medijskih hiš se tega tudi zaveda.

Tomasz Pawlikowski, Publicis CEE, je povedal, da je oglaševanje intelektualna prostitucija in da je takšno, kot smo ga poznali, mrtvo. Ne moremo namreč zadovoljiti vseh, lahko pa se potrudimo, da bomo potešili vse želje posamezniku. Živimo v svetu, kjer je uporabnik vedno bolj vpet v družbeno dogajanje, medije, česar agencije niso navajene. Nekoliko arogantno si domišljajo, da delajo ekskluzivno za naročnika in da vedo, kaj si njihovi potrošniki želijo. Kar pa danes ne drži več.

Če ste se vendarle odločili, da na letošnjem SOF-u ne smete manjkati, vas danes čaka sledeč program:

Tomi T. Ahonen, Oxford University bo predstavil, kako so mobilni telefoni postali sedmi množični medij in kakšen je njihov potencial, David Čeplak iz Si.mobila pa bo predstavil Si.mobil Vodafone LAB.
O mitu bloggerstva se bo Zoran Trojar iz Sonce.net na okrogli mizi pogovarjal s Kamenkom Kesarjem iz Microsofta, Matijem Kočevarjem iz MaMarketinga, Tamaro Langus iz New Momment, Domnom Savičem iz Dnevnik.si ter Karmen Mlinar.
Oglaševalsko letino nam bodo tokrat predstavili študentje FDV-a, ki so pregled pripravili ob pomoči Boštjana Napotnika iz Future DDB.
Na vrsti bosta tudi dve delavnici, in sicer v dopoldanskem delu na temo strukture in vrednotenja komunikacijskih storitev ter evaluaciji učinkovitosi komuniciranja, v popoldanskem delu pa bo Andrej Stražišar vodil delavnico o upravljanju dogodkov.
Ob 19.30 uri si bomo lahko pogledali, katera dela so se uvrstila v ožji izbor, zatem pa projekcijo dokumentarnega filma Dražena Štaderja Honeymoon.
Drugi dan pa se bo nadaljeval v jutro ob ritmih elektronske glasbe z DJ-jem Umekom na Simobil Vodafone Party 2.0, ki bo potekala v klubu Tivoli v Portorožu.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

NARVIS d.o.o.

Cesta XIV. divizije 5, 2000 Maribor, Tel: 02 620 35 90
Potrebujete kakovostne IT storitve, računalniško podporo in poslovne IT rešitve na ključ? Podjetje Narvis d.o.o. z najsodobnejšimi znanji zagotavlja kakovostno delovanje IT opreme ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
sl_SISlovenian