Facebook
08.01.2021 09:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Donald Trump za nedoločen čas odstranjen s Facebooka

Zadnjih nekaj dni lahko na političnem področju spremljamo zelo napeto dogajanje v ZDA. Trumpovi podporniki kot tudi sam predsednik ne priznajo poraza na državnih volitvah. Ravno zaradi tega spora in njegovih objav na socialnih omrežjih, je prišlo tudi do fizičnega nasilja.
Donald Trump za nedoločen čas odstranjen s Facebooka
Donald Trump za nedoločen čas odstranjen s Facebooka

Zato so se pri Facebooku odločili, da bo Donland Trump za nedoločen čas “odstranjen” iz njihovih socialnih omrežji (tudi Instagram).

“Šokantni dogodki v zadnjih 24 urah jasno prikazujejo, da namerava predsednik Donald Trump uporabljati svoj preostali čas na poziciji (kot predsednik) tako, da ne bo podpiral mirnega in zakonskega prenosa moči na izvoljenega naslednika Joeja Bidna,” so zapisali.

Njegova odločitev, da bo uporabljal platformo za opravičilo, namesto da bi obsodil dejanja svojih zagovornikov v Capitolu, je upravičeno vznemirila ljudi v ZDA in po svetu. Te objave so včeraj odstranili, saj so se odločili, da je njihov namen spodbujati nadaljnje nasilje. Trenutna prioriteta države je, da preostalih 13 dni preteče mirno in v skladu s postavljenimi demokratskimi normami.

“V zadnjih letnih smo predsedniku Trumpu dovolili uporabo platforme z našimi pravili in včasih tudi odstranili oziroma označili njegove neprimerne objave, ki niso bile v skladu z našimi smernicami. To smo naredili zato, ker menimo, da ima javnost pravico do teh zapisov, tudi do spornih. Vendar je trenutni kontekst bistveno drugačen.

Menimo, da je tveganje, da bi še naprej v tem času dovolili Trumpu dostop do naših storitev, preveliko. Zato smo podaljšali blokado na njegovih profilih (Facebook in Instagram) za nedoločen čas in za vsaj naslednja dva tedna, dokler se zamenjava predsednikov ne zaključi,” je v objavi zapisal direktor Facebooka Mark Zuckerberg.

Twitter je medtem njegov račun onemogočil za 12 ur.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Vodilni graditelj IKT rešitev Z ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov, najsodobnejšo informacijsko tehnologijo in 29 leti izkušenj, ki jim prinašajo razumevanje specifičnosti ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več