Računalništvo, telefonija
20.03.2020 21:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Doseg slovenskih digitalnih medijev večji za 60 odstotkov, povečanje dosega tudi v Adriatik regiji

Tedenski doseg slovenskih digitalnih medijev se je v preteklih sedmih dneh, do danes, 20. marca 2020, v primerjavi z enakim obdobjem v mesecu februarju, povečal za 60 odstotkov. Povečanje dosega digitalnih medijev je zabeležen tudi v Bosni in Hercegovini, in sicer za 54 odstotkov, na Hrvaškem za 51 odstotkov, v Makedoniji za 47 odstotkov, v Črni gori za 46 odstotkov in v Srbiji za 43 odstotkov.
Doseg slovenskih digitalnih medijev večji za 60 odstotkov, povečanje dosega tudi v Adriatik regiji
Doseg slovenskih digitalnih medijev večji za 60 odstotkov, povečanje dosega tudi v Adriatik regiji

»V aktualnem tednu v iPROMu beležimo izjemno povečan doseg digitalnih medijev na področju celotne Adriatik regije, v primerjavi s stanjem pred pojavom novega koronavirusa. Povečano digitalno medijsko potrošnjo zaznavamo praktično v vseh vsebinskih kategorijah, trenutno pa prednjačijo novičarski mediji,« pojasnjuje Tomaž Tomšič, vodja iPROM Labs.


Med tednom je večji del uporabnikov do digitalnih vsebin dostopal prek namiznih računalnikov, ob koncu tedna pa je prevladoval dostop prek mobilnih naprav. V nedeljo, 15. marca 2020, je bil zabeležen 81-odstotni porast mobilnega dostopa do digitalnih vsebin glede na predhodno povprečje.


Povečala se je tudi aktivnost uporabnikov digitalnih medijev, saj so si ti med 12. in 19. marcem v digitalnih medijih ogledali v povprečju 54 odstotkov več vsebin, kot v enakem obdobju meseca februarja. V prvem tednu marca je bila aktivnost uporabnikov v primerjavi s prvim tednom februarja večja za 29 odstotkov, v drugem tednu marca pa za 54 odstotkov večja kot v enakem obdobju preteklega meseca.


V iPROMu se novonastalim razmeram sprotno prilagajajo z nadgradnjo strežniške infrastrukture.Delovanje vseh sistemov ostaja nemoteno.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, Podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več