Programska oprema
22.12.2006 10:48

Deli z drugimi:

Share

Družina varnostnih paketov BitDefender v10

BitDefender je z novo različico, že deseto, postavil varnostno zaščito še za letvico višje. Nove različice BitDefender 10 Antivirus, Antivirus Plus in Internet Security so že na voljo in kar je najpomembneje – vsi novinci znajo slovensko!


Utrinek s tiskovne konference

Osnovna različica BitDefender Antivirus v10 tako premore sodoben protivirusni pogon, ki vas bo ščitil pred virusi in drugimi škodljivci. Filtrira namreč vse vstopne točke – od lokalnih do omrežnih pogonov ter spleta in spletnih aplikacij. Premore tudi učinkovito protivohunsko zaščito – program sumljive aktivnosti blokira v realnem času, še preden lahko ta poškoduje sistem. Obsežna baza znanega vohunskega programja skupaj z novo hevristiko, ki škodljivce odkriva že v ničlah in enicah, poskrbi, da bo vaš računalnik brez nadležnih črvov, trojancev, programov, ki beležijo udarce na tipkovnico, in druge nesnage. Poleg tega skrbi tudi za varnost vaših osebnih podatkov in preprečuje njihovo razkritje na spletu, skratka, BitDefender poskrbi, da ne boste postali žrtve spletne prevare. Vgrajen modul za nadzor klicalnikov skrbi, da dobijo dostop do vaše telefonske linije le zaupanja vredni programi.

Različici BitDefender Antivirus Plus v10 je dodan še nov požarni zid, katerega naloga je, da digitalne zlikovce drži čim dlje stran od vašega računalnika ter njegovih podatkov. Samodejno odkriva in blokira poskuse vdorov, nevidni način pa naredi naš računalnik neviden zunanjemu svetu, medtem ko mi brskamo po spletu. Enostavno oblikovanje pravil pripomore k hitremu in učinkovitemu delovanju, nastavitve požarnega zidu je namreč moč prilagoditi različnim omrežjem (recimo žičnemu in brezžičnemu). Obsežnih izboljšav je bil deležen tudi modul za zaščito pred neželeno pošto (AntiSpam), ki bo odslej trn v peti vsem pošiljateljem neželene pošte. Filtri, ki pregledujejo elektronsko pošto, so tudi samodejno učljivi in s tem kos najnovejšim metodam in tehnikam, ki se jih poslužujejo “spamerji”.

Najobsežnejša različica seveda sliši na ime BitDefender Internet Security v10. Ta se lahko pohvali še z novim modulom, t. i. starševskim nadzorom (ang. parental control), ki vsebuje cel kup koristnih orodij in je tako bržkone najbolj popoln varnostni paket na tržišču ta trenutek, pripravljen na osvajanje novih uporabnikov. Večkrat nagrajeni BitDefender protivirusni pogoni namreč ponujajo proaktivno zaščito podatkov, saj s pomočjo lastne B-HAVE tehnologije odkrivajo digitalne škodljivce že v ničlah in enicah, ne pa v posameznih programih, potem ko so ti že zagnani in so morebiti že povzročili kakšno škodo. BitDefender varnostna zaščita je prejela tudi številne certifikate največjih svetovnih varnostnih organizacij, kot so ICSA Labs, Virus Bulletin, Checkmark, CheckVir ter TÜV.

Nekaj novosti je pri nakupu licenc. Splošen trend v računalništvu nam daje vedeti, da ima povprečno gospodinjstvo več kot le en sam računalnik (bodisi osebni ali prenosni). Zato so tudi pri BitDefenderju prilagodili svoj model licenciranja in sedaj ponujajo nove pakete, pri katerih pridobimo možnost uporabe BitDefender protivirusne zaščite na dveh računalnikih, in to za dobo dveh let. Obenem pa so cene, primerljive z ekvivalentnim starim modelom, nižje in se začno pri 9.586 SIT (brez DDV), kolikor stane dvoletna uporaba rešitve BitDefender Antivirus v10 na dveh računalnikih. Uporabniki različic BitDefender 9 imajo tudi en razlog več za veselje, saj je zanje nadgradnja na najnovejšo različico brezplačna.

Seveda je celotna družina izdelkov BitDefender 10 popolnoma prevedena v slovenski jezik, kar domačim uporabnikom še olajša sicer že enostavno delo s protivirusnim programom. Priložena so natančna in izčrpna navodila za uporabo ter tehnična dokumentacija.

Brezplačne 30-dnevne preizkusne različice programa BitDefender 10 so že na voljo za spletni strani podjetja www.parametica.si.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
TEKSEL d.o.o. je mlado podjetje z večletnimi izkušnjami na področju vizualne in prezentacijske tehnike. Poslovno filozofijo predanosti, profesionalnosti, učinkovitosti ter strokovnosti ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Obstajajo, da ustvarjajo za vas Marketinški strokovnjaki, ki razmišljajo in delujejo kot prodajalci. Vodi jih en sam cilj: s čim manj sredstev ustvariti čim večjo prodajo za vas. Obstajajo, ... Več
sl_SISlovenian