Računalništvo, telefonija
15.12.2016 10:00

Deli z drugimi:

Share

Epson bo na sejmu Heimtextil 2017 v živo predstavil najnovejše rešitve za tiskanje na blago

Epson bo na sejmu Heimtextil 2017 v živo predstavil najnovejše rešitve za tiskanje na blago
Epson bo na sejmu Heimtextil 2017 v živo predstavil najnovejše rešitve za tiskanje na blago

Na sejmu Heimtextil bo Epson predstavil svoj najbolj napreden nabor tekstilnih tiskalnikov, razvitih za potrebe profesionalnega tiska na blago, kjer kupci zahtevajo visoko prilagodljive, cenovno učinkovite in trajnostne produkcijske rešitve. Na ogled bodo od vstopnih modelov digitalnih tiskalnikov na blago, namenjenih manjšim projektom, do velikih produkcijskih sistemov za masovni tisk. Epson bo predstavil še vrsto rešitev, ki kombinirajo vrhunski inženiring s tiskalnimi glavami Epson Micro Piezo ter namenskimi črnili.

Epson bo na sejmu Heimtextil premierno predstavil nov inovativni digitalni produkcijski tiskalnik Monna Lisa. V zadnjih desetih letih so tiskalniki Monna Lisa poskrbeli za revolucijo na trgu digitalnega tiska na blago in ga premaknili iz pionirske faze, namenjene tiskanju vzorcev, do zanesljive produkcijske faze za masovni tisk. Tiskalnik Monna Lisa, ki predstavlja celovito rešitev za profesionalni tekstilni tisk je izdelalo podjetje Robustelli, naprava pa uporablja Epsonove tiskalne glave ter posebna s strani Epsona načrtovana in v sodelovanju s podjetjem For.Tex razvita črnila Genesta.

Omenjeni tiskalnik bo na voljo v treh različicah, ki se bodo razlikovale po širini tiskalne površine, in sicer bodo stranke lahko izbirale med modeli s širino področja tiskanja 180, 220 ali 320 cm. Z novimi tiskalniki bodo uporabniki pridobili številne prednosti, in sicer skrajšali proizvodne čase ter tiskali prilagojene vzorce na katerokoli vrsto blaga in tako dosegli prilagodljivost ter hitro in poceni izdelavo vzorcev.

Danes je s pigmentnimi črnili Genesta potiskanih že več kot tri milijone kvadratnih metrov blaga. Na sejmu Heimtextil bo 160-cm tiskalnik Monna Lisa T16 tiskal v živo na najrazličnejše vrste blaga in pri tem uporabljal 8-barvna Genesta pigmentna črnila. Praktična demonstracija bo obsegala več primerov domače rabe. Obiskovalci se bodo lahko prepričali v kakovost tiska na blago, predvsem v natančen odtis barv, ponovljivost odtisa ter v odpornost in obstojnost barv. Tiskanje na tiskalniku Monna Lisa s pigmentnimi črnili Genesta ne zahteva dodatne obdelave s paro ali pranja, gre za okolju prijazen postopek tiskanja, ki tako dodatno izpolnjuje pričakovanja industrije z vse večjim poudarkom na trajnostnih metodah proizvodnje.

Epson bo obiskovalcem predstavil cenovno dostopen in za uporabo enostaven 64-palčni barvni sublimacijski tiskalnik SureColor SC-F9200. Ta visoko prilagodljiv tiskalnik je idealna izbira za produkcijska okolja z manjšimi do srednje velikimi obremenitvami tiska na blago in sublimacijski tisk na različne podlage, kot so kuhinjski pulti, površine miz, skodelic, jedilnega pribora, vaz in podstavkov.


Štiribarvni tiskalnik uporablja črnila UltraChrome DS z visoko intenzivno črno barvo HDK Black. Tiskalnik SC-F9200 uporablja dve Epsonovi tiskalni glavi PrecisionCore TFP, s katerima zagotavlja zanesljiv in obstojen odtis živih in jasnih barv. Obiskovalci razstavnega prostora bodo lahko tiskalnik Epson SureColor SC-F2000 občudovali pri neposrednem tisku na blago, med predstavljenimi aplikacijami pa bodo izpostavljeni tisk na brisače, predpasnike, blazine ter nakupovalne vrečke – vse omenjene izdelke tiskalnik na zahtevo potiska v le par minutah.

Epson pri razvoju digitalnega tiska v modni in oblikovalski industriji tesno sodeluje z različnimi oblikovalci tekstila in šolami. Na sejmu Heimtextil bo podjetje predstavilo sodelovanje s štirimi mladimi oblikovalci iz iniciative ‘Design for Living’, s poudarkom na prilagodljivosti in potencialu digitalnega tiska na različne vrste blaga. Na razstavnem prostoru bodo predstavljena dela enega izmed mladih oblikovalcev, ki vsebujejo več različnih tkanin in ročnih del, saj želita Epson in Robustelli oblikovalcem in proizvajalcem pokazati, kakšno svobodo in priložnosti pri tiskanju na blago omogočajo novi tiskalniki.

Giovanni Pizzamiglio, vodja prodaje rešitev Pro-Graphics v Epson Europe, je povedal: “Izbira in možnost prilagodljivosti sta tisto, kar si danes želi tekstila industrija, Epson pa jim odgovarja s svojimi visoko prilagodljivimi barvnimi sublimacijskimi tiskalniki, ki znajo tiskati neposredno na blago. Novi tiskalniki znajo tiskati na različne vrste tekstila, vključno z volno, lanom, bombažem, svilo in vse vrste na poliestru temelječih tkanin. V kombinaciji z najnovejšo Epsonovo tehnologijo digitalnega tekstilnega tiskanja je danes možno doseči visokokakovosten odtis v živih in obstojnih barvah, ne glede na obseg tiskanja. Naš cilj je oblikovalcem, proizvajalcem oblačil in trgovcem omogočiti cenovno učinkovit tisk na vse vrste blaga, prilagodljivost tiskalnikov pa je kos tudi hitro spreminjajočim se trendom na trgu.”


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Vodilni graditelj IKT rešitev Z ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov, najsodobnejšo informacijsko tehnologijo in 29 leti izkušenj, ki jim prinašajo razumevanje specifičnosti ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273
sl_SISlovenian