Računalništvo, telefonija
07.01.2006 11:06

Deli z drugimi:

Share

Finske obrambne sile izbrale IBM

Finske obrambne sile (FDF) so izbrale podjetje IBM za integracijo novega integriranega operativnega sistema (iC4I), namenjenega poveljevanju, nadzoru, komunikacijam, izračunom in zbiranju inteligence. Sistem bo nudil podporo skupnim operacijam različnih rodov vojske. Poleg tega je IBM najavil tudi ustanovitev centra odličnosti za evropsko obrambno industrijo. Center se bo nahajal v Helsinkih, finske obrambne sile pa so njegov ustanovni član.

FDF se na izzive prihodnosti odziva z omreženo obrambo (NED), projektom nadaljnjega razvoja doktrine teritorialne obrambe. Omrežena obramba opisuje, kako omrežja prihodnosti v navezavi z integriranimi informacijskimi in bojnimi sistemi omogočajo poveljevanje in nadzor v skupnih in teritorialnih bojnih operacijah. Poleg tega ta pristop omogoča sodelovanje med posameznimi oddelki pri varovanju ključnih delov finske družbe. Dogovor s finskimi obrambnimi silami vključuje svetovalne storitve podjetja IBM pri razvoju in implementaciji sistema kot tudi programsko in strojno opremo. Nova rešitev bo nudila ključne storitve, med katerimi je tudi upravljanje z identitetami. Te storitve bo mogoče uporabiti tudi v prihodnjih aplikacijah. Poleg tega bo projekt omogočal povezovanje med vsemi operativnimi področji obrambnih sil ter povezovanje z drugimi organi državne varnosti in mednarodnimi agencijami.

Rešitev bo temeljila na k storitvam usmerjeni arhitekturi, ki omogoča preprosto izmenjavo programov in podatkov med različnimi deli organizacije. Izmenjava informacij omogoča učinkovitejše delovanje in bolj prilagodljivo odzivanje organizacije. Projekt bo predvidoma končan do leta 2010, rešitev pa bo temeljila na standardnih gradnikih z izboljšanimi zmožnostmi za potrebe finskih obrambnih sil.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AG SOFT d.o.o.

Vrbje 85E, 3310 Žalec, Tel: 041 705 731

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Ker se zavedajo, da odpoved računalnika za Vas pomeni veliko izgubo in številne nevšečnosti, se trudijo, da vam v najkrajšem možnem času ponudijo to, kar najbolje znajo. Pcklinika ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris erat massa, vestibulum varius arcu ut, porta vehicula augue. Sed a condimentum nibh, in efficitur augue. Etiam quis ... Več
sl_SISlovenian