Računalništvo, telefonija
15.03.2017 11:54
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu
Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Družba Lenovo je objavila, da bo Francois Bornibus 1. aprila postal novi predsednik regije EMEA. Bornibus, ki je trenutno podpredsednik in poslovni direktor Lenovo EMEA, bo v novi vlogi poročal Luci Rossiju, ki bo še vedno nadzoroval poslovanje Lenova v regijah LATAM (Latinske Amerike) in EMEA.

Bornibus bo skrbel za izvajanje poslovne strategije družbe in projekte njene preobrazbe, s katerimi želi Lenovo še okrepiti svoj položaj v regiji EMEA in doseči tri ključne poslovne cilje:

  • Lenovo želi po vzoru globalno vodilnega tržnega deleža tudi v regiji EMEA postati vodilni proizvajalec računalnikov in tablic. Podjetje je danes drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA.
  • Lenovo je prav tako tretji največji proizvajalec strežnikov v regiji EMEA, a s prenovljenim oddelkom Data Center Group cilja na okrepitev ponudbe za zahtevna poslovna okolja in stavi predvsem na celovitost le-te. Podjetjem vseh velikosti bo družba nudila zmogljive rešitve s področja strežnikov, sistemov hrambe podatkov, omrežne rešitve in z njimi povezano poslovno programsko opremo ter storitve.
  • Podjetje bo prav tako podpiralo aktivnosti hčerinske družbe Motorola pri nudenju celovite ponudbe mobilnih naprav na trgih v regiji EMEA v vseh cenovnih razredih, pri čemer se bo podjetje osredotočilo na srednji in premijski segment naprav, saj želi postati eden treh največjih proizvajalcev mobilnih naprav v regiji.

Luca Rossi je ob najavi novega predsednika regije EMEA povedal: “Francois ima odlične izkušnje z delom v regiji EMEA in zelo dobro razume delovanje družbe, ki cilja na izjemne rezultate na zahtevnih trgih. Skupaj bomo postavili trdne temelje, na katerih bo Francois s svojimi vodstvenimi sposobnostmi in izkušnjami nadaljeval uresničevanje ambicioznih poslovnih ciljev.”

Francois Bornibus je leta 2012 postal poslovni direktor regije EMEA in v naslednjih letih tržni delež v segmentu računalnikov v regiji povečal iz 10 na rekordnih 21,2 %, s čimer je podjetje postalo drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA in se že ozira proti vodilnemu položaju. Francois je imel eno ključnih vlog pri prevzemu podjetja Medion, IBM-ovega oddelka System x ter nakupu družbe Motorola Mobility, s katerimi je Lenovo postal vodilno tehnološko podjetje. Je tudi član ekipe Lenovo Global Leadership Team.

Preden se je pridružil družbi Lenovo, je Bornibus deloval kot podpredsednik in izvršni direktor

podjetja Nokia France and BeNeLux, bil je predsednik Palm EMEA in podpredsednik za Vzhodno Evropo in Afriko v družbi HP ter podpredsednik podjetja Compaq EMEA.

Francois Bornibus je univerzitetni diplomirani inženir elektronike, diplomiral je na Ecole National Superieure d’Electronique et des Microtechniques, in ima diplomo MBA iz Institut d’Administration des Entreprises.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Zlati partner

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
sl_SISlovenian