Programska oprema
06.01.2006 11:07
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gates orisal vizijo digitalnega življenjskega stila


Bill ima polne roke dela z novostmi.

Bill Gates, Microsoftov predsednik in glavni arhitekt programske opreme, je s predstavitvijo ključnih izdelkov za potrošnike, kot je Xbox 360, in s prvim obsežnim prikazom zmožnosti Windows Viste končnim uporabnikom orisal, kako podjetje uresničuje svojo vizijo digitalnega življenjskega stila. Gates je v svojem desetem uvodnem nagovoru na sejmu 2006 International Consumer Electronics Show (CES) prikazal, kako bodo Microsoft Windows Vista, Xbox 360 ter nove mobilne naprave in prihajajoči val programskih storitev ponudili potrošnikom bolj povezano in osebno izkušnjo.

Gates je v nagovoru dejal, da industrija zabavne elektronike prinaša velik napredek pri razvoju bogatih, interaktivnih izkušenj visoke ločljivosti. »Tehnologija je revolucionarno spremenila način, kako poslušamo glasbo, gledamo televizijo, igramo igre, komuniciramo ter upravljamo in izmenjujemo osebne informacije,« je povedal Gates. »V prihodnjih letih bodo razburljive inovacije poenotile programsko in strojno opremo ter storitve in ponudile še bogatejše in globoko povezane izkušnje.«

Windows Vista
V prvi obsežni predstavitvi Windows Viste za potrošnike je Gates prikazal, kako bo nova generacija Microsoftovega operacijskega sistema, ki bo na voljo v letošnjem letu, uporabnikom ponudila napredek na področjih varnosti, iskanja in digitalne zabave. Poudaril je, kako bo Vista prinesla jasnost v digitalnem svetu in pomagala pri enostavnem izvajanju vsakodnevnih nalog, takojšnjem iskanju, uživanju v zabavi, pri varovanju osebnih informacij in povezovanju doma ali na poti.
Izpostavil je nekatere najbolj privlačne funkcije Windows Viste, namenjene potrošnikom, kot so prijazen uporabniški vmesnik, bogatejše večopravilne izkušnje in globoka integracija iskanja v celotnem operacijskem sistemu. Prav tako je prikazal novost Windows Photo Gallery, ki bo poenostavila upravljanje in delo z digitalnimi fotografijami.

Xbox 360 vodi v zabavi visoke ločljivosti
Samo mesec dni po globalni predstavitvi novega sistema za video igre in zabavo je Gates spregovoril o odličnih rezultatih zagotavljanja strojne opreme visoke ločljivosti, iger in izkušnjah digitalne zabave. Xbox 360 je na dobri poti, da postane najhitreje prodajana konzola za video igre, saj naj bi bilo po napovedih do junija 2006 prodanih od 4,5 do 5,5 milijona enot.

Gates je prav tako povedal, da je Xbox 360 odlična izbira za lastnike televizijskih sprejemnikov visoke ločljivosti, saj kar devet od desetih kupcev že ima ali namerava kupiti sprejemnik visoke ločljivosti. Najavil je, da bo do junija 2006 na voljo več kot 50 novih iger v visoki ločljivosti za Xbox 360.

Povezovanje z zmogljivimi mobilnimi napravami
Gates je posebno pozornost namenil tudi inovativni napravi Treo 700w, ki na platformo Windows Mobile prinaša enostavnost uporabe podjetja Palm. Treo 700w združuje odličen mobilni telefon z enostavnim dostopom do brezžične e-pošte in poslovnih aplikacij, kar nudi poslovnim uporabnikom več načinov za povezovanje na poti.

Storitve Windows Live Services za bogate in enostavne izkušnje
Na področju programskih storitev je Gates prikazal predogled ponudbe Windows Live, ki bo na osebnih računalnikih in na bogatem naboru naprav združila uporabnikom pomembne povezave, informacije in zanimanja. Predstavil je nova telefona podjetij Royal Philips Electronics in Uniden America, ki bosta sodelovala z zmožnostmi za glasovno komunikacijo v prihajajočem nasledniku MSN Messengerja, Windows Live Messenger. Nova telefona bosta potrošnikom omogočila klicanje z brezžične naprave, povezane s storitvijo Windows Live Messenger in z javnim telefonskim omrežjem.

Gates je prav tako orisal prihajajoče storitve za Windows Live in Windows Visto, ki bodo v pomoč pri iskanju in upravljanju zabave na osebnih računalnikih Media Center PC z operacijskim sistemom Windows ali napravah Microsoft TV IPTV Edition. Svoj nagovor je zaključil s pogledom na lanskoletni veliki zagon na področju tehnologij za potrošnike in orisom ključnih trendov, ki bodo oblikovali inovacije v zabavni elektroniki.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več
Zlati partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Srebrni partner

3BM Elektronika in mikroračunalnik d.o.o.

Cesta železarjev 7A, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnemo? servisiramo in prodajamo računalniško opremo svetujemo pri nakupu in uporabi računalniške opreme popravljamo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike Kdaj ... Več

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin sagittis ex ultrices sagittis interdum. Etiam eget lorem consequat erat rutrum gravida pellentesque et metus. Phasellus ... Več
sl_SISlovenian