Računalništvo, telefonija
19.01.2017 13:55
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GeoGuessr – brezplačna igra s katero boste spoznali svet

GeoGuessr - brezplačna igra s katero boste spoznali svet
GeoGuessr - brezplačna igra s katero boste spoznali svet

Ste se kdaj znašli v zadregi pred prijatelji, ker niste poznali glavnega mesta določene države? Menite, da bi vaše znanje geografije potrebovalo nekaj osvežitve? Kliknite na tole povezavo – Geoguessr.com – in vaše geografsko izobraževanje se lahko prične!

GeoGuessr je brezplačna spletna igra, ki obstaja že od leta 2013, vendar je javnosti manj znana. Zagotovo ste že slišali za Google Street View, kajne? Googlova vozila zajemajo 360-stopinjske posnetke vseh kotičkov sveta že dobrih 16 let. Torej ko uporabljate Google Street View, klikate po ulicah Evrope ali Amerike in raziskujete nove kraje, iščete lokacijo sestanka ali preprosto načrtujete prihajajoče potovanje.

Dotična igra GeoGuessr, katere ustvarjalec je švedski IT strokovnjak Anton Wallén, je zgrajena na Google Street View. Ko začnete z igro vas ta postavi na naključno lokacijo v svetu. Naloga, ki jo morate nato opraviti, je precej enostavna. Preprosto morate ugotoviti kje se nahajate. Ali je to Francija, Švedska,ali kateerikoli drugi kraj, vaša naloga je, da lokacijo ugotovite karseda natančno.

Igra deluje na podobnem principu kot Google Street View, lahko se sprehajate po okolici in iščete namige, lahko berete znake in podobno. Najtežje je seveda, ko ste postavljeni nekje daleč stran od “civilizacije”, na cesto brez prometnih znakov ali sredi puščave. Igra včasih predstavlja res velik izziv.

Po drugi strani pa obstajajo naloge, ki niso tako zahtevne, saj lahko zelo hitro najdete uporabne informacije, ki vam pomagajo pri orientaciji. Včasih je dobro biti pozoren na avtomobile in njihove registracije, morda drevesa, grmovje ali ostale namige iz narave, ki jih potem lahko preverite tudi preko Googla. Občasno pa se zna zgodtii tudi to, da naletite na “glavno nagrado” in najdete smerokaz, ki vam takoj pove kje se nahajate.

Od vsakega posameznika ali skupine (igra namreč omogoča medsebojno tekmovanje) je odvisno po kakšnih pravilih bodo igrali. Lahko recimo prepoveste iskanje preko Googla in s tem precej otežite igro. Kljub temu pa naj vas misel na uporabo Googla ne razveseli preveč, saj vas več informacije lahko le še dodatno zmede. GeoGuessr od vas na koncu zahteva, da določite vašo lokacijo na zemljevidu sveta (desno spodaj) in nato vam pove, kako daleč stran od dejanske lokacije ste ciljali.

Ko enkrat ugibate, GeoGuessr izračuna oddaljenost in vam glede na natančnost podeli točke. Če ste popolnoma zadeli boste prejeli 5.000 točk, če pa ste popolnoma zgrešili in ste morda na drugi strani sveta, potem ne dobite nobene točke.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

STELKOM d.o.o.

Špruha 19, 1236 Trzin, Tel: 16202200
Si sploh še lahko zamislite poslovanje brez telekomunikacijskih povezav? Mi si ga ne. Poznamo pa številna podjetja, ki imajo težave z njimi. V večini primerov so prepočasne, nestabilne, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15 A, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
sl_SISlovenian