Telefoni
Operacijski sistemi
Telefonija
Aplikacije in dodatni programi
24.02.2021 20:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Maps “dark mode” kmalu na Android napravah

Google Maps "dark mode" kmalu na Android napravah
Google Maps "dark mode" kmalu na Android napravah

Vse od leta 2019 Google svoje aplikacije “oblači” v temne odtenke, ki so med uporabniki postali zelo popularni. Ena redkih aplikacij, ki načina “dark mode” še nima, je Google Maps, kar pa naj bi se kmalu spremenilo. Google namreč pripravlja globalno posodobitev svoje zemljevidne aplikacije, uporabniki pa bomo lahko navodila za pot, znamenitosti in najbližje restvracije iskali v temnem načinu.

Po zadnjih informacijah bo Googlov temni način za aplikacijo Google Maps kombiniral svetlo in temno sive odtenke, nekaj bo tudi modre barve in pa seveda črna barva. Podobno, kot pri ostalih aplikacijah, ki že ponujajo možnost uporabe temnega načina, bo tudi Google Maps uporabnikom pomagal pri varčevanju energije, hkrati pa bo zmanjšal obremenitev za oči.

Prvi uporabniki so bili deležni testne verzije temnega načina lani septembra, zadnjih nekaj dni pa so lahko ti isti uporabniki opazili, da “dark mode” izginja iz njihovih naprav. Google se tako pripravlja na prihajajočo globalno nadgradnjo, katere bomo veseli prav vsi. Ko bo posodobitev uradno izšla, bomo uporabniki dobili “New! Maps in dark theme” obvestilo, kjer bomo lahko izbrali med tremi standardnimi opcijami:

  • Cel čas svetla tema
  • Cel čas temna tema
  • Enaka tema, kot tema naprave

Google je “dark mode” za Google Maps napovedal skupaj z ostalimi Android novostmi, ki jih lahko Android uporabniki pričakujejo kmalu. Kaj točno ta “kmalu” pomeni ni znano, bi pa naj globalna posodobitev prišla v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92

COALA d.o.o.

Cesta v Rošpoh 22 A, 2351 Kamnica, Tel: 02 624 50 10
Zlati partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70