Računalništvo, telefonija
04.03.2017 08:50

Deli z drugimi:

Share

Google ne bo več izdeloval prenosnikov Pixel!

Google je obupal na dragimi in zmogljivimi prenosnimi računalniki družine Pixel!
Google je obupal na dragimi in zmogljivimi prenosnimi računalniki družine Pixel!

Da so prenosni računalniki Chromebook z operacijskim sistemom Google Chrome OS med uporabniki zelo priljubljeni, ni potrebno pretirano poudarjati. Ti namreč za malo denarja ponujajo veliko, primerni pa so tudi za zahtevnejše uporabnike, ki pretežno uporabljajo spletne storitve. To pa seveda ne drži za prenosne računalnike Google Pixel, saj tu gre za tako zmogljive kot tudi precej drage prenosnike. Prva generacija prenosnih računalnikov družine Pixel je bil s strani podjetja Google predstavljena že leta 2013, druga generacija pa dve leti pozneje oziroma 2015.

Čeprav se je konec leta 2016 na spletu govorilo o tem, da naj bi podjetje Google letos ponudilo v prodajo že tretjo generacijo prenosnih računalnikov Pixel, se to ne bo zgodilo. Googlov podpredsednik Rick Osterloh je namreč v nedavni izjavi za javnost potrdil, da bo računalniški gigant prenehal z izdelavo tovrstnih prenosnikov. To pomeni, da kmalu ne bo več mogoče kupiti zmogljivih prenosnih računalnikov Google Pixel z operacijskim sistemom Chrome OS. Na prodaj bodo le poceni prenosniki Chromebook s precej manj zmogljivo strojno opremo.

Googlov podpredsednik Rick Osterloh ni želel razkriti razlogov, zakaj je podjetje Google sprejelo odločitev, da preneha z izdelavo zmogljivih prenosnih računalnikov družine Pixel. Mnogi poznavalci so prepričani, da glavni razlog za to tiči v tem, da kombinacija zmogljive strojne opreme in nekoliko omejenega operacijskega sistema Chrome OS za končne kupce nista preveč zanimiva. Operacijski sistem Chrome OS je dejansko bolj primeren za cenovno ugodne računalniške sisteme, ki so namenjeni manj zahtevnim uporabnikom in seveda za namene izobraževanja.

Čeprav je podjetje Google obupalo nad dragimi prenosnimi računalniki družine Pixel, ki so že bili umaknjeni tudi iz njegove uradne trgovine, bodo ostale mobilne naprave višjega cenovnega razredna še vedno naprodaj. Tu imamo seveda v mislih predvsem prestižni tablični računalnik Google Pixel C in pametne mobilne telefone Pixel, ki so kot kaže med uporabniki še vedno dovolj priljubljeni in gredo dobro v prodajo.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
sl_SISlovenian