Strojna oprema
28.01.2006 10:57

Deli z drugimi:

Share

Gostujoče IP komunikacije za majhna podjetja


Brezžična komunikacija je danes nekaj povsem vsakdanjega.

Podjetje Linksys in podjetje airBand Communications, največji ponudnik stacionarnih brezžičnih omrežij za poslovne stranke v ZDA, sta sporočila, da opravljata prvi preizkus nove platforme gostujočih IP komunikacij podjetja Linksys, podružnice podjetja Cisco Systems. AirBand kot prvi ponudnik storitev v ZDA vpeljuje rešitev Cisco Systems Service Node, ki omogoča usmerjanje klicev za podporo rešitvi Linksys One. Linksys One dopolnjuje obstoječo ponudbo podjetja airBand za velika podjetja s konvergentno platformo za internetno telefonijo in podatkovna omrežja. Preizkus bo potekal v Dallasu, v njem pa bo sodelovalo 20 podjetij.

Platforma Linksys One ponuja posrednikom z dodanimi storitvami (value-added reseller – VAR) in končnim uporabnikom rešitev, ki jo je mogoče preprosto namestiti in vključiti, prav tako pa podpira visoko kakovost glasovnih, video in podatkovnih poslovnih omrežnih aplikacij ter dostop do interneta prek ene hitre povezave. Načrtovana je za odpravo težav, povezanih s pridobivanjem certifikatov in z nastavljanjem omrežij LAN za podporo internetni telefoniji (VoIP) pri strankah. Ponuja tudi celovito varnost, nadzorovanje in omrežno upravljanje vse do službenih telefonov. Platforma je tudi edinstvena zaradi lastnosti plug-and-play, ki jih omogoča osnovna tehnologija za avtomatiziranje iskanja omrežja in nastavitev novih CPE ter nadgradenj sistema.

“Pri pripravi te rešitve smo sodelovali s podjetjema Cisco Systems in Linksys, ker smo verjeli, da dopolnjuje našo ponudbo izdelkov ter nam omogoča, da ponujamo integrirane podatkovne storitve in internetno telefonijo, ki jo samo priključiš in poženeš,” je povedal Mark F. Spagnolo, predsednik in generalni direktor podjetja airBand, in dodal: “Verjamemo, da bo vodilni položaj podjetja Cisco Systems pri izgradnji podatkovnih in glasovnih omrežij prinesel podoben uspeh tudi tej platformi v okolju gostujočih storitev.”

“AirBand je vodilno podjetje pri vpeljavi visokokakovostnih integriranih podatkovnih in glasovnih storitev podjetjem,” je povedal Marthin De Beer, podpredsednik uprave podjetja Linksys in generalni direktor enote za poslovanje z majhnimi podjetji, in še dodal: “Prispevki podjetja airBand k razvoju platforme so bili ključnega pomena pri pripravi platforme Linksys One za trg.”

Podjetji airBand in Linksys sta januarja in februarja napovedali več dogodkov, ki bodo prikazali zmogljivosti rešitve Linksys One za posrednike z dodanimi storitvami in jim ponudila dostop do izobraževanja, ki je potrebno za pridobitev certifikata.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21D, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
E-MISIJA d.o.o. je v 20 letih obstoja doživela evolucijo od klasičnega ponudnika strojne opreme, do sedanje oblike inženiringa za mala in srednja podjetja ter zahtevnejše domače ... Več
Zlati partner

AGENCIJA POTI

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Zaupajte nadgradnjo svojega znanja le vrhunskim strokovnjakom! Smo izobraževalno podjetje z izostrenim občutkom za zahteve udeležencev izobraževanj, ki so plod več kot petnajstletnih ... Več
sl_SISlovenian