Računalništvo, telefonija
11.12.2006 07:46
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hekerski vdori in zaščita, drugič

Pri založbi Pasadena je izšla knjiga Hekerski vdori in zaščita, druga razširjena izdaja avtorja Tomaža Bratuše. Druga izdaja je nastala na osnovi avtorjevih izkušenj pri izvajanju varnostnih testiranj računalniških omrežij, strežnikov in spletnih aplikacij. Knjiga opisuje specifično področje informacijske varnosti, ki ga s tujko imenujemo “penetration testing” oz. “vulnerability assessment”. Takšna testiranja v Sloveniji trenutno uporabljajo le redka podjetja, kar je gotovo eden od razlogov, da je varovanje podatkov na zelo nizki ravni.

V knjigi avtor prikazuje praktične primere vdorov v slabo varovane spletne aplikacije, med katerimi so tudi spletne trgovine. V takšnih trgovinah se običajno poleg ostalih podatkov zbirajo tudi podatki o kupcih in njihovih kreditnih oz. plačilnih karticah. Vam je v zadnjem času z računa izginila večja vsota denarja? Eden od vzrokov (poleg potratne žene, seveda) je lahko tudi katera od pomanjkljivo varovanih spletnih trgovin, v kateri ste pred časom opravili nakup. Kako pa kaj varnost vašega domačega brezžičnega omrežja? Tudi to je lahko razlog za kopnenje prihrankov in še marsikaj drugega.

Knjiga ponuja bralcu vpogled v miselnost kibernetskih napadalcev, pri čemer se drži reka znanega kitajskega vojaškega stratega Sun Tzuja: Poznavanje nasprotnika je ključ do zmage!

Med prebiranjem knjige boste pridobili znanje o različnih metodah in orodjih, ki jih napadalci uporabljajo pri vdorih v informacijske sisteme, hkrati pa boste spoznali veliko praktičnih primerov, s katerimi se vsakodnevno srečujemo svetovalci za informacijsko varnost.

Knjigi je priložen DVD, na katerem je 5 distribucij Linux, ki se izvajajo v celoti z DVD-ja, zato vam za dostop do najnovejših orodij za varnostno preverjanje omrežij ni potrebno ničesar nameščati. Orodja lahko pričnete uporabljati takoj, ko v računalnik vstavite DVD in računalnik ponovno zaženete.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

IPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
sl_SISlovenian