Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
Aplikacije in dodatni programi
25.02.2021 12:13
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hitri koraki ali tek s hitrejšim tempom

Wiko ponuja nekaj nasvetov za trening na prostem in za vrnitev v formo po zimskih mesecih. Da bi bila aktivnost stalno pod nadzorom in za postavljanje novih ciljev, vam predstavljamo aplikacijo Wiko Health na modelih View.
Aplikacija Wiko Health za spremljanje vsakodnevnih treningov
Aplikacija Wiko Health za spremljanje vsakodnevnih treningov

Delo nas prepogosto sili, da dneve in ure preživimo pred računalnikom. Domače pisarne so v zadnjih nekaj mesecih poleg hladnega vremena precej zmanjšale možnost bivanja na prostem. Izkoristimo torej prve pomladne dni, ki kmalu prihajajo.

Ni več izgovorov. Tudi za tiste, ki niste ljubitelji vadbe in fitnesa, obstaja možnost za varno nadaljevanje z vadbami na prostem, s sprehodi ali tekom.

S tem imamo v mislih Wiko, francosko-kitajsko blagovno znamko mobilne telefonije, ki je za svoje najnovejše naprave, kot sta modela kolekcije View4 in View5, razvil praktično aplikacijo Wiko Health za spremljanje vsakodnevnih treningov.

Enostavna in intuitivna aplikacija Wiko Health vam omogoča spremljanje vsakodnevne fizične aktivnosti, merjenje narejenih korakov, dosežene razdalje, porabljene kalorije in trajanje aktivnosti. Prav tako lahko postavljate cilje, jih spreminjate, ko dnevi minevajo in ko napredujete in prehajate iz lahkotnega sprehoda v močnejši, bolj trajnostni tempo. Wiko Health je pravzaprav idealen tudi za spremljanje teka, spremljanje hitrosti, tempa, učinka, postavljanje dnevnih ali tedenskih opomnikov, prav tako postavljanje „medalj“, ki jih je treba osvojiti na podlagi kilometrine ali končanih zaporednih dneh treninga. Vse to seveda z možnostjo, da svoje „dosežke“ objavite na družabnih profilih.

A še več, za idealen trening, ki upošteva prisilno neaktivnost v predhodnem obdobju, je Wiko poiskal podporo strokovnjakov. Blagovna znamka je zaprosila Italijana, Roberto Mirata, blogerja in osebnega trenerja, da opredeli pravila za vrnitev na kolo, na prostem, z dovolj sonca in vitamina D, vendar brez preveč fizične aktivnosti.

1) Kratki hitri koraki, do 10 000 korakov dnevno

»Če ne marate teka« – komentira Roberta Mirata – »imate pravico do dolgih sprehodov. Svetujem Vam, da se odločite za kratke, vendar hitre korake, ki vam bodo omogočili zgorevanje kalorij. Vzemite si eno uro in jo posvetite sebi. Vaš cilj je doseganje mitskih 10 000 korakov dnevno.«

2) Upoštevajte temperaturo in kdaj je najboljši čas za aktivnost

Jutro in pozno popoldne sta nedvomno najboljši čas za aktivnosti na prostem. Temperature so blažje, zrak bolj svež, uživate pa lahko tudi v čarobnih trenutkih, kot sta sončni vzhod in zahod. Pametni telefon v roki, imeli boste čas – med odmorom – zajeti panoramo in jo deliti na družbenih omrežjih.

3) Vzdržujte ustrezno hidratacijo

Tudi v deževnem dnevu in še bolj po suhem vremenu, vedno morate imeti v mislih, da ostanete hidrirani. S seboj je treba vedno imeti steklenico vode in dodati – če se veliko potite – mineralne soli, da bi hitro nadomestili izgubljeno energijo. »Pretirano znojenje – poudarja Roberta Mirata – ne pomeni izgube kilogramov, ampak izgubo vitalne vode za naše telo. Zato je integracija bistvena.«

4) Preidete iz hoje na tek, da, vendar zmerno

Za tiste, ki bodo spet začeli teči, je nasvet, da začnete s klasičnih 5 km in šele od naslednjega tedna postopoma povečujete km v nogah. Za tiste, ki želijo ponovno teči po mnogih letih odmora, bi bilo priporočljivo, da tek najprej izmenjujejo s sprehodom, brez preveč utrujenosti. Telo vam bo povedalo, kdaj se ustaviti in kdaj začeti. Prav tako je dobro izbrati ustrezno in udobno obutev za obe aktivnosti.

5) Klop za konec treninga

Če na poti najdete klop ali zid, izkoristite to, vendar ne za počitek. Neke vaje za toniranje mišic vam lahko prinesejo samo dobro. Torej, na klopi ali ob zidu lahko delate sklece za zgornji del telesa (sklece na rokah, naslonjenih na klop), za triceps (z hrbtom obrnjeni k klopi), pa tudi počepe in korake za noge in zadnjico.

Zato je vse pripravljeno za vrnitev na pravo pot!

Več najdete na spletni strani podjetja Wiko.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560

COMMA d.o.o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
TEKSEL d.o.o. je mlado podjetje z večletnimi izkušnjami na področju vizualne in prezentacijske tehnike. Poslovno filozofijo predanosti, profesionalnosti, učinkovitosti ter strokovnosti ... Več