Strojna oprema
01.02.2007 07:11

Deli z drugimi:

Share

Hitrost in eleganca – nova Canonova faksa

Canon je predstavil novi brizgalni faksirni napravi vstopnega razreda, FAX-JX500 in FAX-JX200, ki ju odlikuje privlačna oblika in uporabnikom prijazna zasnova. Namenjeni sta uporabi v malih ali domačih pisarnah, nadomeščata pa modela FAX-B840 in FAX-B820. Nova faksa omogočata visokokakovostno faksiranje in kopiranje ter sta prva brizgalna modela s tehnologijo tiskalnih glav FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering).

FAX-JX500 in FAX-JX200 nudita izboljšane zmogljivosti tiskanja z združitvijo prednosti tehnologije FINE in slikovne obdelave Canon UHQ. Zmogljivejši FAX-JX500 ima vgrajen modem visoke hitrosti Super G3, ki je izjema v tem cenovnem razredu, ter priročno digitalno tajnico.

Značilnosti faksov FAX-JX500 in FAX-JX200:
” Privlačen oblikovni koncept s poenostavljeno uporabo: nov večfunkcijski gumb, hitro izbiranje telefonskih številk in izboljšano upravljanje papirja
” Tehnologija tiskalnih glav FINE
” Modem Super G3 in digitalna tajnica (FAX-JX500)
” Velik pomnilnik za faksirane dokumente
” Slikovna obdelava s tehnologije UHQ
” Preprečevanje prejemanja neželenih sporočil

Kombinacija oblike in enostavnosti
FAX-JX500 in FAX-JX200 sta oblikovno povsem nova izdelka. Kompaktno ohišje čistih linij se popolnoma zlije s sodobnim pisarniškim okoljem. Obliko so navdihnile priljubljene elektronske naprave, navigacijska tipka pa omogoča hiter in enostaven dostop do najpogosteje uporabljanih funkcij. Na voljo je devet direktnih telefonskih številk in prostor za 100 (FAX-JX500) oziroma 60 (FAX-JX200) telefonskih številk za hitro izbiranje. Podajalnik za 100 listov skrajša intervale polnjenja, samodejni podajalnik pa sprejme hkrati do 20 listov in poenostavi pošiljanje.

Tiskalna glava FINE
Z optimizacijo nanašanja črnila na papir omogoča tehnologija FINE ločljivost 600×600 točk na palec, pri čemer so faksi in fotokopije jasne ter izpisane z visoko kakovostjo. Kartuše FINE, ki se uporabljajo tudi v tiskalnikih PIXMA, so na voljo na večini prodajnih mest.

FAX-JX500 z modemom Super G3
Modem, vgrajen v faks, omogoča pošiljanje s hitrostjo treh sekund. Digitalna tajnica ponuja snemanje 30 minut sporočil in omogoča upravljanje na daljavo. (Na FAX-JX200 je mogoče priključiti zunanjo elektronsko tajnico.)

Pomnilnik faksov
Na voljo je pomnilnik za 120 (FAX-JX500) ali 60 (FAX-JX200) strani faksov, ki zagotavlja, da se sporočila ne izgubijo, ko zmanjka črnila ali papirja. Dokumente na več straneh je mogoče hitro shraniti v pomnilnik in pripraviti na pošiljanje, s čimer se prihrani čas. Varnostna kopija pomnilnika flash je prav tako na voljo (FAX-JX500), tako da v primeru električnih motenj ne pride do izgube podatkov.

UHQ
Slikovna obdelava UHQ zagotavlja visoko ločljivost z 256 sivimi odtenki. Hitrost optičnega branja dosega 10 sekund na stran.

Preprečevanje prejemanja neželenih sporočil
S preprečevanjem prejemanja neželenih oziroma oglasnih faksov je mogoče prihraniti pri papirju in črnilu. Vhodna faks sporočila so lahko omejena na znane telefonske številke ali na povezave, ki nosijo identifikacijo terminala pošiljatelja TTI.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15 A, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
sl_SISlovenian