Računalništvo, telefonija
01.03.2017 10:58
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC Vive odslej na voljo tudi za slovenske kupce

HTC Vive odslej na voljo tudi za slovenske kupce
HTC Vive odslej na voljo tudi za slovenske kupce

Očala za navidezno resničnost HTC Vive so od 1. marca dalje na voljo tudi za slovenske kupce. HTC sporoča, da je poleg Slovenije to možnost dobilo še osem drugih držav:Bolgarija, Ciper, Estonija, Grčija, Hrvaška, Madžarska, Romunija in Slovaška. Kupci lahko izdelek naročijo na spletni strani www.vive.com. Vive, ki je bil sicer uradno predstavljen aprila lani, je na voljo za 899 evrov in trenutno dostopen v 30 evropskih državah.

HTC je ob tem najavil tudi dostopnost in ceno za izdelka Vive Tracker in Vive Deluxe Audio Strap. Vive Tracker, izdelek za brezžično povezavo med povezanimi orodji in sistemom Vive, bo o 27. marca na voljo za razvijalce prek spletne strani Vive.com, Vive Deluxe Audio Strap pa bo na voljo v prednaročilu od 2. maja s predvideno dostavo v juniju. Oba izdelka bosta na voljo s priporočeno prodajno ceno 119,99 evrov.

Vive bo dodatno razširil svoj vodilni VR-ekosistem, s tem ko bo razvijalcem omogočil, da vnesejo objekte iz resničnega sveta v VR-okolje in tako ustvarijo še boljšo VR-izkušnjo. Vive je sicer že prejel prek 2300 prijav za prvih 1000 Vive Trackerjev. Prijave vključujejo številna VR-področja, ki niso namenjena igram, kot so izobraževanje, poučevanje, zdravstvo, dobro počutje itd. Pravzaprav je skoraj 60 odstotkov prijav takih, ki ne vključujejo igranja iger ali niso namenjene zabavi.

Vive Tracker bo za nakup na voljo v dveh fazah. Najprej (do 27. marca) bo na voljo za tiste, ki želijo ustvarjati vsebino, splošna dostopnost pa bo kasneje letos, ko bodo na voljo tudi novi pripomočki oziroma izdelki.

Vive Deluxe Audio Strap pa združuje integrirani zvočni sistem z novimi funkcijami, ki omogočajo udobje pri dolgotrajni uporabi. Deluxe Audio Strap prihaja tudi z novimi velikostmi za hitrejšo prilagoditev in posledično hitrejši skok v VR-okolje.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

AGENCIJA POTI

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Zaupajte nadgradnjo svojega znanja le vrhunskim strokovnjakom! Smo izobraževalno podjetje z izostrenim občutkom za zahteve udeležencev izobraževanj, ki so plod več kot petnajstletnih ... Več

DIGITOPIA, MATEJ PINTER s.p.

Trnovec 6, 3332 Rečica ob Savinji, Tel: 041 913 205
Ponudite svojim strankam najboljše tudi na mobilnih napravah Danes poleg dobre spletne strani marsikdo potrebuje tudi dobro mobilno aplikacijo - Digitopia je pravi naslov.Vedno ... Več
sl_SISlovenian