Računalništvo, telefonija
07.02.2017 14:53
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fotoaparat, izdelan iz kartona, vas ponese v 19. stoletje

Retro fotoaparat Jollylook izgleda naravnost fantastično!
Retro fotoaparat Jollylook izgleda naravnost fantastično!

Ob pogledu na dogajanje na področju tehnoloških rešitev nam hitro postane jasno, da je kombinacija starih tehnologij z modernim slogom med uporabniki vse bolj priljubljena. Zato ne preseneča, da je skupina ukrajinskih zanesenjakov pripravila retro fotoaparat Jollylook, sredstva zanj pa že zbirajo na spletnem portalu KickStarter (http://bit.ly/Jollylook-RN). Novost vsaj navzven močno spominja na digitalne fotoaparate iz 19. stoletja, v notranjosti pa seveda najdemo sodobno tehnologijo.

Ohišje zanimivega fotoaparata Jollylook je v celoti izdelano iz recikliranega papirja in kartona (valovite lepenke), poleg tega pa vsebuje le malo kovinskih delcev, kar pomeni, da gre za enega izmed najbolj ekoloških tehnoloških izdelkov na trgu. Pri novincu seveda izstopa kompaktni tiskalnik fotografij Fujifilm Instax Mini, ki zajeto fotografijo nemudoma natisne na namenski fotopapir, v katerem je že »vgrajeno« črnilo. Natisnjene fotografije se težko raztrgajo, prav tako pa so vodoodporne. Tiskanje ene fotografije traja le nekaj sekund, kakovost tiska pa je glede na miniaturni tiskalnik več kot zadovoljiva. Zajem fotografij poteka tako kot v »starih časih«, torej z mehansko ročko za nastavitev ostrine slik ter z mehanskim gumbom za sprožitev oziroma zajem fotografije.

Objektiv zanimivega fotoaparata Jollylook za zajem fotografij uporablja lečo, ki je komajda večja od tiste, s katero razpolagajo pametni mobilni telefoni. Kljub temu so inovatorji prepričani, da lahko njihov izum uporabljamo za hobi, zabavo in celo za profesionalno fotografiranje v majhnem formatu. Če vas je novost prepričala, jo lahko že kupite preko spletnega portala KickStarter (http://bit.ly/Jollylook-RN). Za nakup ene retro kamere Jollylook boste morali odšteti 35 evrov, za dve 68 evrov, za tri 102 evra in za pet 158 evrov. Ker je zbiranje sredstev razvijalcem uspelo, bodo prvi kupci kartonasti fotoaparat prejeli že junija letos.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 068 154 063
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

FUDŠ

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Družbenih izzivov in problemov nikoli ne zmanjka. Ne glede na to, kje boste delali (javni ali zasebni sektor, menedžment, organizacija, analitika, svetovanje ...), vam študijski ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535

DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Litostrojska cesta 40A, 1000 Ljubljana, Tel: 040 305 056
sl_SISlovenian