Strojna oprema
27.05.2006 10:45

Deli z drugimi:

Share

Intelova mikroarhitektura Core postavlja nove temelje

Intel je objavil rekordne rezultate 20 ključnih preizkusov za dvoprocesorske strežnike in delovne postaje. Prvi procesor, ki bo na voljo na novi mikroarhitekturi Intel Core, je dvojedrni procesor Intel Xeon serije 5100, doslej znan pod razvojnim imenom “Woodcrest”. Prinaša do 125-odstotno izboljšanje zmogljivosti v primerjavi s prejšnjo generacijo dvojedrnih procesorjev Intel Xeon. Obenem prinaša tudi do 60 odstotkov izboljšano zmogljivost v primerjavi s konkurenčnimi arhitekturami x86 ob hkratnem vodstvu v zmogljivosti po vatu.

“Zmogljivost in sistemska raven energijske porabe, ki jo opažamo pri naših platformah, zgrajenih na novi mikroarhitekturi Core, sta presegla celo naša pričakovanja,” je povedal Kirk Skaugen, podpredsednik in generalni direktor Intelove skupine za strežniške platforme. “Hkrati stranke zahtevajo več kot energijsko učinkovitost. Razvili smo boljšo platformo, ki prinaša najnovejše strežniške tehnologije, vključno s hitrejšim in zanesljivejšim pomnilnikom, Intelovo tehnologijo virtualizacije, našim aktivnim upravljanjem strežnika in tehnologijo pospeševanja I/O.”

Tehnologija polno predpolnjenega pomnilnika DIMM omogoča boljšo zmogljivost pomnilnika, prepustnost in splošno zanesljivost. To je ključnega pomena pri ustvarjanju uravnoteženih platform z uporabo več jeder in najnovejših tehnologij, kot je denimo virtualizacija, pri doseganju vse večjih potreb po računalniški zmogljivosti.

Intelova tehnologija virtualizacije, ki je na voljo v procesorjih Intel Xeon MP že od lanskega leta, nudi programsko podporo na ravni silicija, ki izboljša zanesljivost in združljivost ter omogoča hitrejšo inovativnost. Intelovo aktivno upravljanje strežnikov integrira strojno, programsko in strojno programsko opremo (firmware) pri upravljanju sodobnih kompleksnih podatkovnih centrov in poslovnih okolij. Intel I/O Acceleration Technology izboljšuje odzivnost aplikacij, zmogljivost in zanesljivost strežniških I/O.

Intelovi novi platformi za strežnike in delovne postaje z razvojnimi imeni “Bensley” ter “Glidewell” sta zgrajeni za sodobne dvojedrne procesorje. Podpirali bosta tudi dvo- in štirijedrne procesorje, izdelane z Intelovo 65-nanometrsko (nm) in prihodnjimi proizvodnimi tehnologijami.

Prvi procesorji za Bensley in Glidewell so dvojedrni procesorji Intel Xeon serije 5000, doslej znani pod razvojnim imenom “Dempsey”. Ti so na voljo od marca po novih, nizkih cenah in v segment cenejših strežnikov ter delovnih postaj vnašajo inovacijo, višjo zmogljivost in nižjo porabo energije.

Kot dopolnitev serije 5000 bo Intel junija na trg poslal prihodnji procesor za Bensley in Glidewell – dvojedrni procesor Intel Xeon serije 5100. Večina teh procesorjev bo porabila največ 65 vatov, saj bo temeljila na mikroarhitekturi Intel Core.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
sl_SISlovenian