Triki in nasveti
25.11.2016 12:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iOS 10: Seznam najboljših skritih možnosti

..Ali ste seznanjeni z vsemi skrivnostmi nove različice operacijskega sistema iOS?..
iOS 10: Seznam najboljših skritih možnosti
iOS 10: Seznam najboljših skritih možnosti

Podjetje Apple je nedavno ponudilo v prenos novo različico mobilnega operacijskega sistema iOS, ki je namenjena uporabnikom novejših Applovih mobilnih naprav. Mobilni operacijski sistem iOS 10.1.1 prinaša številne nove možnosti, ki jih večina uporabnikov Applovih mobilnih naprav sploh ne uporablja. V nadaljevanju si poglejmo nekatere, ki vam bodo zagotovo prišle prav. Če pa mobilnega operacijskega sistema iOS še niste namestili na svojo mobilno napravo Apple, to storite čim prej, saj boste veliko pridobili.

1. Novi iOS 10 omogoča odstranitev prednaloženih aplikacij, s tem pa pridobimo prostor za tiste mobilne programe, ki jih dejansko uporabljamo.

2. Digitalna pomočnica Siri sedaj lahko dostopa in uporablja tudi programsko opremo drugih programskih hiš. Z uporabo digitalne asistentke lahko na primer prikličemo taksi preko storitve Uber, pošljemo sporočilo preko aplikacije WhatsApp ali prenesemo denar preko aplikacij, kot je na primer Square Cash.

3. Novi kartografski sistem Apple Maps je postal precej bolj inteligenten, saj samodejno ponuja lokacije, kamor se nameravamo odpeljati. Če pa na primer iščemo določen naslov v drugi aplikaciji, se ta nato prikaže v aplikaciji Apple Maps. Mogoče ga je uporabiti tudi v navezi z zaznamki v koledarju, z njim pa lahko celo poiščemo avtomobil preko aplikacije CarPlay ali Bluetooth.

4. Novičarski sistem uporablja urednike za izbor najboljših novic. Aplikacija nam prikaže tudi seznam najbolj branih novic, ki jih lahko razvrstimo po kategorijah. Po potrebi se lahko naročimo tudi na najbolj odmevne novice določenih medijskih hiš, za nove članke pa bomo prejeli opozorilo.

5. Aplikacija za fotografije je postala pametnejša, predvsem ko se gre za urejanje fotografij. Poleg tega aplikacija omogoča enostavno urejanje fotografij, vključno z njihovim zaporedjem.

6. Novi iOS prinaša tudi napredno možnost prepoznave obrazov, ki samodejno skenira vse vaše slike in jih razporedi po osebah. Čeprav bo za popoln rezultat potreben manjši ročni poseg, bo iOS 10 delo opravil več kot z odliko.

7. Če s prstom premaknemo začetni zaslon v desno, se nam bo prikazal seznam widgetov, pri čemer lahko ozadje povsem prilagodimo svojim potrebam. Določeni widgeti so interaktivni, kar pomeni, da se njihovo »stanje« neprestano osvežuje. Če pa zaslon pomaknemo v levo, dobimo dostop do digitalnega fotoaparata.

8. Namenske aplikacije je sedaj mogoče uporabljati tako znotraj mobilne aplikacije iMessage kot WhatsApp. Te lahko uporabljamo za bogato paleto možnosti, in sicer od deljenja lokacije pa vse do naročanja taksija.

9. Emodžiji so priljubljeni po celem svetu, zato ne preseneča, da jih je iOS 10 poln. Tu je na voljo bogata paleta izjemno uporabnih emodžijev, vključno z zeleno vodno pištolo.

10. Aplikacija iMessage uporabnikom ponuja bogato možnost pošiljanja sporočil. Ta namreč omogoča dodajanje slik, posebnih učinkov ter celo animacij.

11. Aplikacija iMessage omogoča celo risanje preko slik in posnetkov. To pomeni da preko katerekoli slike ali videoposnetka lahko narišemo poljubno »umetnino«.

12. Pri pisanju sporočil smo lahko zelo kreativni. Poleg običajnega besedila lahko uporabimo večje besedilo, besedilo z drugačno podlago ali celo nevidno besedilo.

13. Podjetje Apple želi, da si privoščimo dovolj spanca. Pri tem nam bo v pomoč aplikacija Bedtime. Ta nas bo namreč opozorila, kdaj je čas za v posteljo, in bo nadzirala naš spanec. Če ne bomo spali vsaj osem ur, se bomo po vsej verjetnosti počutili krive.

14. Applov iOS 10 ima tudi možnost, ki je pisana na kožo vsem, ki si želijo biti James Bond, saj jo lahko prelevimo v priročno vohunsko sredstvo. Pod možnostjo »Accesibility« je namreč na voljo funkcionalnost povečevalnega stekla. Ko jo enkrat aktiviramo, zadošča, da trikrat kliknemo na gumb »Domov« in že imamo na voljo priročen vmesnik za povečevanje slike.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, Podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Podjetje Datalab Tehnologije d. d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. Sedež podjetja je v Ljubljani, hčerinska podjetja pa so na Hrvaškem, BiH, ... Več
sl_SISlovenian