Računalništvo, telefonija
02.02.2006 08:23

Deli z drugimi:

Share

IP komunikacijski sistem podjetja Cisco Systems žanje uspehe


Ciscovi IP terminali so vseh vrst in oblik.

Petrom, največji proizvajalec nafte in plina v Jugovzhodni Evropi je za svoj sistem internetne telefonije za pomoč pri optimizaciji svojih poslovnih procesov, izboljšanje operativne učinkovitosti ter znižanje komunikacijskih stroškov izbral rešitev komunikacij prek internetnega protokola podjetja Cisco Systems. Podjetje Petrom sodeluje s podjetjem Cisco Systems in njegovim certificiranim partnerjem S&T Romania pri začetni vpeljavi sistema internetne telefonije za 3.600 uporabnikov na osmih lokacijah, vključno z dvema naftnima rafinerijama v Ploiestu in Pitestu. Sistem nameravajo v naslednjih treh do petih letih razširiti na 10 do 15 tisoč uporabnikov.

Vpeljava internetne telefonije podjetja Cisco Systems je del obsežne modernizacije, ki jo je začelo podjetje Petrom takoj po privatizaciji leta 2004. Ta modernizacija temelji na razvoju visokozmogljive IT infrastrukture, zasnovane na internetnem protokolu in standardiziranih elementih, pripravljene za podporo konvergentnim podatkovnim in glasovnim aplikacijam za celotno poslovanje podjetja Petrom.

Christian Ogris, direktor informatike pri podjetju Petrom je povedal: “Pri naši modernizaciji je IT infrastruktura zelo pomembna, hkrati pa moramo nadgraditi tudi naše obstoječe telefonske sisteme, ne zgolj zaradi zmanjševanja stroškov, temveč tudi zato, da lahko dosežemo fleksibilnost in visoko stopnjo upravljanja, ki jo potrebujemo za izboljšanje naših aktivnosti. Podjetje Cisco Systems je pokazalo razumevanje za naše potrebe z rešitvijo, ki se je dobro integrirala v naše omrežje in je primerna za prilagajanje evoluciji našega poslovanja.”

Sistem internetne telefonije podjetja Cisco Systems v podjetju Petrom je načrtovan za centralizirano nastavljanje in upravljanje z oddaljenim nadzorom nad vpeljavami na drugih lokacijah. To je omogočilo znatne prihranke pri stroških, času in virih med vpeljavo, uvodnimi vzpostavitvami, upravljanem selitev ter vnašanjem novih uporabnikov in sprememb. Od zaključka prve faze vpeljave IP komunikacijskega sistema podjetja Cisco Systems je podjetje Petrom odpravilo stroške za klice med osmimi podružnicami, saj klici sedaj potekajo prek IP omrežja. Rešitev podjetja Cisco Systems tudi pomaga pri odpravi podvajanja virov med postopkom modernizacije, saj je mogoče Cisco IP telefone ponovno vpeljati kjerkoli v omrežju.

“Uspešna vpeljava projekta sistema IP komunikacij podjetja Cisco Systems v podjetju Petrom je znak naše dolgoročne zaveze k podpori poslovanja v Romuniji,” je povedal Bogdan Constantinescu, regionalni direktor pri Cisco Systems Romania & Republic of Moldova, in dodal: “Izkušnje, ki smo jih dobili pri sodelovanju s tisoči podjetji po vsem svetu, lahko izkoristimo za reševanje zapletenih poslovnih komunikacij in pomoč strankam pri izboljšavi učinkovitosti poslovnih procesov.”

Podjetje Petrom je v prvi fazi namestilo dva sistema Cisco CallManager za podporo procesiranju klicev po osmih lokacijah in vpeljalo 1300 IP telefonov Cisco 7940G in 7960G. Hkrati je začelo drugo fazo vpeljave 2300 IP telefonov na omrežno infrastrukturo podjetja Cisco Systems, ki jo sestavljajo stikala Cisco Catalyst 3560 in Catalyst 4506 Series, integrirani storitveni usmerjevalniki Cisco 2800 Series in 3800 Series ter varnostne naprave Cisco PIX 515 in 525 Series.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
sl_SISlovenian