Programska oprema
31.01.2007 11:00
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izkusimo Windows Visto na spletu!

WindowsVista.si

predstavlja popolnoma nov pristop k oblikovanju in vsebinski zasnovi spletne predstavitve, hkrati pa gre poudariti, da je bilo spletno mesto zgrajeno z uporabo izključno Microsoftove tehnologije.

Izhodiščni izziv za spletne ustvarjalce je bil čimbolj neposredno predstaviti vse prednosti novega operacijskega sistema slovenski javnosti, ki po večini Windows Viste ob njenem prihodu na slovenski trg še ne bo imela na svojih računalnikih. Spletno mesto podaja izkušnjo operacijskega sistema uporabnikom tako, da na spletu dejansko zaživi Windows Vista – namesto da opisujemo, kaj prinaša, to s spletnim mestom pokažemo.

Vsebine so namenjene dvema najbolj očitnima skupinama uporabnikov – domači in poslovni rabi. Spletna izkušnja poskrbi za to, da vsak najde prav tiste informacije, ki mu pomagajo spoznati uporabno naravo Windows Viste za lastno življenje in delo. Seveda o svojih izkušnjam spregovorijo tudi tisti uporabniki, predvsem gospodarske družbe in druge organizacije, ki so nov operacijski sistem že imeli priložnost preizkusiti ali ga celo integrirati v svoj poslovni sistem.

Pomembna novost Windows Viste so med drugim t.i. “pripomočki” (angl. gadgeti), preko katerih uporabnik kar s svojega namizja dostopa do najaktualnejših vsebin. Kako delujejo in kaj so njihove prednosti, prikazuje tudi spletno mesto. Svoje pripomočke za uporabnike Windows Viste je izdelalo že kar nekaj slovenskih podjetij. Loto, dnevni horoskop, menjalni tečaj, e-uprava so le nekateri izmed njih, številni dodatni pa so še v pripravi.

Za tiste največje navdušence na spletu od 31. januarja do 12. aprila 2007 poteka nagradni natečaj Windows Vista Frix. Na njem tekomvalci merijo svojo digitalno ustvarjalnost v petih kategorijah – Fotografija, V-Shirt, Kratki video, Avtorska glasba in Gadget. Izmed vseh natečajnikov bo izbran tisti, ki se bo najbolje odrezal v vseh kategorijah in zbral skupno največ točk. Postal bo Vista talent. Tako zanj kot tudi za druge zmagovalce bo seveda poskrbljeno z bogatimi nagradami. Najboljši med najboljšimi bo prejel igralno konzolo Xbox 360.

Obiščite: www.windowsvista.si


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris erat massa, vestibulum varius arcu ut, porta vehicula augue. Sed a condimentum nibh, in efficitur augue. Etiam quis ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21D, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
E-MISIJA d.o.o. je v 20 letih obstoja doživela evolucijo od klasičnega ponudnika strojne opreme, do sedanje oblike inženiringa za mala in srednja podjetja ter zahtevnejše domače ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
sl_SISlovenian