Računalništvo, telefonija
25.11.2015 09:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od mobilnika iPhone 7?

Inženirji podjetja Apple že aktivno delajo na mobilniku iPhone 7!
Inženirji podjetja Apple že aktivno delajo na mobilniku iPhone 7!

Čeprav je podjetje Apple šele dobro pričelo s prodajo pametnih mobilnih telefonov iPhone 6S in iPhone 6S Plus širom sveta, naj bi njegovi inženirji že aktivno delali na njegovem nasledniku. Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi v primerjavi z zdajšnjimi modeli prinesel nekaj manjših novosti, med vsemi pa naj bi najbolj izstopala njegova odpornost na vodo. Novi iPhone po vsej verjetnosti ne bomo mogli uporabljati pod vodo, bo pa novinec lahko brez težav preživel kratka »srečanja« z vodo in v zelo vlažnih okoljih.

Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi temeljil na osnovi procesorja A10, ki ga bo podjetje TSMC za podjetje Apple izdelalo s pomočjo 16 nanometrske tehnologije. Številne spletne govorice nakazujejo, da bo do sprememb prišlo tudi pri količini sistemskega pomnilnika. Medtem ko bo Applov pametni mobilni telefon iPhone 7 razpolagal z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika (enako kot model iPhone 6S), naj bi imel model iPhone 7 Plus na voljo kar tri gigabajte pomnilnika oziroma gigabajt več kot model iPhone 6S Plus. Med večjimi novostmi mobilnika iPhone 7 pa naj bi našli še odsotnost gumba »Home« oziroma »Domov«, saj slednji zaradi načina uporabe mobilnikov postal vse manj pomemben.

Iz doslej razkritih podatkov je še razvidno, da naj bi ohišje prihajajočega mobilnika Apple iPhone 7 v debelino merilo zgolj med šestimi milimetri in 6,5 milimetri. Novi iPhone naj bi bil tako precej tanjši od predhodnikov, saj mobilnik iPhone 6S v debelino meri 7,1 milimetrov, iPhone 6S Plus pa 7,3 milimetrov. Novost naj bi v debelino dejansko meril povsem enako kot iPod Touch, kar pomeni, da bo eden najtanjših mobilnikov v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Zlati partner

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več