Računalništvo, telefonija
03.01.2017 22:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kateri produkti so ogroženi v letu 2017

Yahoo nadaljuje z nakupovanjem
Yahoo nadaljuje z nakupovanjem

Pri PC Mag so objavili napoved za leto 2017 in v to vključili produkte ali storitve, ki naj bi se po njihovem mnenju umaknile iz trga. Na seznamu se, nepresenetljivo, nahaja samsungov pametni telefon Galaxy Note. Po škandalu z baterijami naj bi po mnenju PC Mag bilo malo možnosti, da bi pri Samsungu še dalje uporabljali omejneno blagovno znamko. Za malo več presenečenja poskrbi uvrstitev podjetja GoPro. Brez dvoma je podjetje ob zadnjih objavah četrtletnih poslovnih rezultatov razočaralo investitorje vendar pa je težko verjeti, da se bo leta 2017 umaknilo iz trga. V tem trenutku se nahaja v fazi prestrukturiranja poslovanja kar je na žalost za sabo potegnilo tudi odpuščanja. Slednje naj bi se zgodilo tudi trenutni vodji podjejta CEO, Marrisi Mayer. Po tem, ko se poslovanje podjetja Yahoo! ni izboljšalo in se je za prevzem odločil ameriški operater Verizon, bo novi lastnik nastavil tudi novega vodjo. Vendar pa prevzem še ni pod streho. Ogrozijo ga lahko razkritja o velikem hekerskem vdoru, ki bo brez dvoma imel finančne posledice za Yahoo!.

Tako kot Samsung Galaxy Note ne preseneča uvrstitev podjetja Twitter na omenjen seznam. Po tem, ko se je leta 2015 na čelo podjetja vrnil Jack Dorsey, s ciljem prestrukturirati podjetje in povečati število rednih uporabnikov, se ni zgodilo nič omembe vrednega. Vendar pa je Twitter za družbo kot celoto izrednega pomena kar je vedno znova moč spremljati ob večjih družbeno političnih dogajanjih po svetu, ko je Twitter marsikdaj edino orodje s katerim svetovna populacija lahko izve kaj točno se dogaja.

Slabo se po mnenju PCMag piše tudi brskalniku Internet Explorer. Verzija 11 se še vedno uporablja kot sestavni del najnovejše različice Windows operacijskega sistema. S prihodom novega microsoftovega brskalnika Edge pa najverjetneje več ni razloga zakaj bi uporabljali Internet Explorer, ki se ohranja samo zaradi starejših različic operacijskega sistema Windows.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

INTERA d.o.o.

Osojnikova cesta 3, 2250 Ptuj, Tel: 05 908 99 93
Podjetje Intera razvija slovenski sistem Intrix , namenjen prodaji, CRM (upravljanje odnosov s strankami), vodenju projektov, servisu in marketingu. Glavna prednost sistema je prilagodljivost ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21

PRICEPILOT d.o.o.

Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica, Tel: 031 312 038
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
sl_SISlovenian