Računalništvo, telefonija
30.01.2017 07:57
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Končno Linux prenosnik s super zmogljivo strojno opremo

Prenosni računalnik SlimBook KDE ponuja odlično sinergijo med zmogljivo strojno opremo in operacijskim sistemom Linux.
Prenosni računalnik SlimBook KDE ponuja odlično sinergijo med zmogljivo strojno opremo in operacijskim sistemom Linux.

Čeprav operacijski sistem Windows 10 kraljuje na področju prenosnih računalnikov, se je podjetje SlimBook odločilo, da bo svoj najnovejši prenosnik opremilo z Linuxom. Poleg tega so se njegovi inženirji odločili, da ga bodo opremili z nadvse zmogljivo strojno opremo. Na trgu je trenutno namreč težko dobiti prenosne računalnike z operacijskim sistemom Linux, ki jih lahko uporabljamo za zahtevna opravila.

Novi prenosni računalnik podjetja SlimBook temelji na osnovi odprtokodnega operacijskega sistema Ubuntu, pri čemer je bil za namizje izbran KDE. Tu gre za grafični vmesnik, ki zagotavlja maksimalno osredotočenost za delo, na razpolago pa so še številna priročna programska orodja. Poleg tega je bil prenosnik SlimBook KDE preizkušen s strani programerjev organizacije KDE in sicer z namenom, da »preprečijo« vse težave strojne opreme z nameščenim operacijskim sistemom Ubuntu.

Kot že rečeno, je strojna oprema prenosnega računalnika SlimBook KDE dovolj zmogljiva tudi za bolj zahtevna opravila. Novost s 33-centimetrskim (13-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk je namreč opremljena z Intelovim procesorjem Core i5-6200U s procesorskimi sredicami Skylake, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov in pogonom Solid State s 120 gigabajti prostora. Če privzeta strojna oprema ne zadošča vašim potrebam, je na izbiro še Intelov procesor Core i7-6500U Skylake, do 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika in pogon Solid State s kapaciteto do 500 gigabajtov. Ta strojna oprema pa vas zagotovo ne bo nikoli pustila na cedilu.

Pri prenosnem računalniku SlimBook KDE boste našli še baterijo zmogljivosti 6.800 miliamper ur, dva podatkovna vmesnika USB 3.0, video vmesnik HDMI, režo za pomnilniške kartice SD ter podporo za brezžični povezavi Bluetooth 4.0 in Wi-Fi (802.11n). Novost navdušuje tudi na račun prenosljivosti, saj v debelino meri le okoli 17,8 milimetrov, njegova teža pa ne presega 1,36 kilograma.

Ker je prenosni računalnik SlimBook KDE opremljen z zmogljivo strojno opremo, je temu seveda primerna tudi cena. Za vstopno različico novosti boste morali namreč odšteti kar 730 evrov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Veracomp je regionalni Value Added Distributer (VAD) vodilnih ICT podjetij v CEE regiji. Od svoje ustanovitve leta 1991, skupina Veracomp posluje izključno po poslovnem modelu distribucije. Kot ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
sl_SISlovenian