Računalništvo, telefonija
04.01.2017 13:43
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta je dobila najvišjo oceno organizacije CDP

CDP A LIST
CDP A LIST

Konica Minolta je bila nagrajena z umestitvijo na seznam “Climate A list 2016”, mednarodne neprofitne organizacije CDP (prej Carbon Disclosure Project), ki je angažirana na področju trajnostne ekonomije.

Climate A List je seznam podjetij, ki so zaradi svojih aktivnosti in ukrepov na področju klimatskih sprememb, prepoznana kot globalni voditelji. Med več kot 5.000 podjetji iz celega sveta, ki jih je zajela CDP raziskava, je bilo na Climate A List zaradi svojih prizadevanj za zmanjšanje izpustov CO2 emisij, vključenih le 193 (od tega 22 japonskih) podjetij. V Konici Minolti menimo, da je naš odziv na podnebne spremembe, prizadevanja za zmanjšanje izpustov CO2 na vseh nivojih našega poslovanja in posredovanje informacij o postopkih in rezultatih teh prizadevanj razlog za našo uvrstitev na Climate A List.

Varovanje okolja pri Konici Minolti Konica Minolta s filozofijo “The Creation of New Value” promovira varovanje okolja. Glavni fokus je na promociji in ustvarjanju novih vrednot, tako na ekonomskem kot socialnem področju. Pri razvoju in poslovnih aktivnostih Konica Minolta postavlja zmanjšanje vpliva na okolje na prvo mesto. V dolgoročnem okoljevarstvenem planu Eco Vision 2050, si je Konica Minolta zastavila cilj, da bo do leta 2050 zmanjšala izpuste CO2 emisij za 80% (v primerjavi z nivojem izpustov leta 2005). V skladu s poslovnim planom in z namenom dosega dolgoročnega plana, je Konica Minolta zasnovala tudi kratkoročni okoljevarstveni plan. Ta postavlja specifične cilje, tako iz vidika varovanja okolja kot iz vidika poslovanja – dvig prodaje in nižanje stroškov.

V prizadevanjih za blažitev podnebnih sprememb, se Konica Minolta zavzema za postopno izvajanje okoljskih ukrepov po vsem svetu, vključno z izmenjavo različnih okoljskih tehnologij in znanja, ki ga je s svojimi strankami in dobavitelji je razvila v zadnjih letih, ter delujejo kot podlaga za zmanjšanje emisij CO2.

Pod sloganom “Giving Shape to Ideas” je Konica Minolta kot globalno podjetje odprto za sodelovanja z vsemi, ki se zavzemajo za zmanjšanje vpliva na okolje in s tem prispevati k rešitvam za klimatske spremembe in druge globalne okoljske probleme.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44

ABC ACCELERATOR

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 041 261 222
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
sl_SISlovenian