Računalništvo, telefonija
11.01.2021 12:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kriptovelikan Bitcoin.com v slovensko Eligmo vložil dodatne štiri milijone evrov

Kriptovelikan Bitcoin.com v slovensko Eligmo vložil dodatne štiri milijone evrov
Kriptovelikan Bitcoin.com v slovensko Eligmo vložil dodatne štiri milijone evrov

Kriptovalutna družba Bitcoin.com je investirala štiri milijone evrov v slovensko tehnološko podjetje Eligma. Sistem GoCrypto, katerega Eligma razvija, omogoča plačevanje s kriptovalutami že v 64 državah in 60.000 lokacijah.

Partnerstvo med družbo Bitcoin.com in Eligmo se je pričelo leta 2019, ko sta Bitcoin.com in investicijska družba Pangea Blockchain Fund v Eligmo vložila štiri milijone evrov. Dodatna investicija Rogerja Vera je bila v največji meri plod Eligminih dobrih rezultatov in prizadevanj uskladitve poslovanja z vsemi regulatorji. Eligma se hitro približuje revolucionarnemu dosežku razvoja plačevalne izkušnje v “off-line” trgovini, kjer ne bo potrebna nobena dodatna strojna oprema.


Skupni cilj družb Bitcoin.com in Eligma je približati uporabo kriptovalut širši, splošni javnosti in revolucionarizirati svet plačevanja. Eligma je bila prepoznana, kot eden najbolj obetajočih se “start-upov” na področju kriptovalut. Eligma, ki je decembra lani praznovala tretji rojstni dan, se je sicer v partnerstvu z družbama BTC in Lab4Pay osredotočila tudi na razvoj nove inovativne plačilne rešitve: naprave vse-v-enem, ki bo trgovcem omogočala tako sprejemanje kriptovalut, kot tudi tradicionalnih plačilnih rešitev (kreditnih kartic in mobilnih plačil), pa tudi integracijo davčne blagajne in možnost nameščanja dodatnih aplikacij.


Novi holistični pristop k razvoju plačilne tehnologije bo svet plačevanja dvignil na do sedaj še ne videni nivo. Kupci bodo lahko uporabljali raznolike, hitre (in pogosto brezstične) plačilne metode, medtem ko bodo trgovci imeli največjo korist od gladkih in enostavnih prodajnih procesov, ne glede na to, kakšen način plačila bo izbrala stranka“, so zapisali pri Eligmi.


GoCrypto postaja globalna kripto plačilna shema

GoCrypto, Eligmina rešitev za trgovce, ki tem omogoča, da sprejemajo kripto plačila, je v zadnjih dveh letih po navedbah podjetja prerasla v globalno plačilno shemo, ki povezuje vse zainteresirane strani, ki se zanimajo za kriptovalute – uporabnike kriptovalut, kriptovalutne denarnice in menjalnice, pa tudi ponudnike blagajniških sistemov in plačilnih storitev ter trgovce, ki bi radi sprejemali ta način plačila. GoCrypto je zdaj na voljo v 64 državah in pokriva več kot 60.000 lokacij – v Sloveniji je denimo več kot 1000 lokacij, na katerih se lahko plačuje s kriptovalutami.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več

ARM DESIGN d.o.o.

Klinetova ulica 14, 2000 Maribor, Tel: 040 549 591
Zlati partner

STELKOM d.o.o.

Špruha 19, 1236 Trzin, Tel: 16202200
Si sploh še lahko zamislite poslovanje brez telekomunikacijskih povezav? Mi si ga ne. Poznamo pa številna podjetja, ki imajo težave z njimi. V večini primerov so prepočasne, nestabilne, ... Več