Računalništvo, telefonija
06.03.2007 11:06
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kuharske mojstrovine v Monsu

Čeprav je hotel Mons Ljubljančanom bolj znan po odlični samopostrežni restavraciji Polna skleda, pa bržkone le redki vedo, da v okviru hotela deluje tudi á la carte restavracija Atrium, ki jo obiskovalci najdejo v podaljšku vhodne hotelske avle. V restavraciji, ki je nadomestila prejšnji klub Atrium, sedaj ustvarja priznani kuharski mojster Hermann Wieser. Poleg izvirnih jedi á la carte restavracija ponuja tudi odlična slovenska in tuja vina.

Wieser, ki se je izoblikoval v eni najboljših dunajskih restavracij Steiereräck in kuhal tudi v uglednih hotelih po svetu, se ponaša s posebnim nazivom “kuhar s kapo”, kar pri naših sosedih pomeni najprestižnejši naziv, ki ga je v gostinstvu in hotelirstvu sploh mogoče dobiti. V hotelu Mons so Hermanna Wieserja izbrali v konkurenci še devetih drugih kuharjev, ki so za sprejem na delovno mesto šefa kuhinje morali skuhati kosilo s štirimi hodi. Tomo Pust, direktor hotela Mons, pove, da je bila izbira dokaj preprosta, saj jih je Wieser dobesedno očaral s svojo domiselnostjo, kreativnim pristopom h kuhanju, novimi idejami, estetskimi kreacijami in svežino. “Odločilna je bila njegova usmeritev, da mora biti hrana skuhana ‘na točko’. To pomeni, da je zelenjava še hrustljava, da je meso še rahlo roza in da so testenine res skuhane ‘al dente’,” poudarja Pust in dodaja, da je povsem logičen tudi prenos vrednot glavnega kuharja na celotno Monsovo kulinarično ponudbo.

Prvi večji dogodek, na katerem se bo Hermann Wieser predstavil slovenski publiki, ki ceni vrhunsko hrano in vina, bo večer ob 8. marcu, kjer bo pripravljal slow-food večerjo s petimi hodi. Večerjo bo z vrhunskimi vini dopolnil vinar Marjan Simčič, za glasbeno vzdušje pa bo skrbel Alfi Nipič. Restavracija Atrium sprejme do 80 gostov. Rezervacije že sprejemajo po telefonu 01/470 27 00 ali po e-pošti alma.lisec@hotel.mons.si.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk), varnosti ... Več
Zlati partner

Sprejemnik Magda Peric s.p.

Preserje pri Komnu 2B, 6223 Komen, Tel: 041 635 272
Pametni Telefoni , Sprejemniki, Daljinski Upravljalniki, Tablični Računalniki, Avto Nosilci, Antene ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
sl_SISlovenian