Strojna oprema
05.06.2006 13:51

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z 12-palčnim širokozaslonskim prenosnikom

Podjetje Lenovo je predstavilo svoj prvi izredno lahek širokozaslonski prenosnik Lenovo 3000 V100, ki je zasnovan za potrebe poslovnežev, ki veliko potujejo ter zahtevajo močan računalnik in sodoben dizajn. Pri teži komaj 1,8 kg in z 12,1-palčnim širokim zaslonom V100 ponuja poslovnežem močan dvojedrni procesor, enostaven in zanesljiv priklop, prednosti širokega zaslona in nove večpredstavnostne možnosti.

Kot pri vseh Lenovo 3000 prenosnikih tudi V100 omogoča brezskrbno delo s pomočjo “Lenovo Care” orodij, ki z enostavnim pritiskom na gumb uporabniku pomagajo pri organiziranju pomembnih nalog, dostopu do najpogosteje uporabljenih programov ter dostopu do pomoči in podpore. “Lenovo Care” orodja ponujajo centralno lokacijo za osnovne operacije kot npr.:
– Sistem, kjer s preprostim pritiskom na gumb (v primerih, da naš sistem napade virus ali druga škodljiva programska oprema) lahko ugotovimo kaj se je zgodilo, poiščemo pomoč ter se povrnemo v predhodno shranjeno prvotno stanje.
– Avtomatske posodobitve, ki naložijo in namestijo najnovejše posodobitve Lenovo programske opreme po vnaprej, uporabniku prilagojenem urniku.
– Enostaven priklop na žične ali brezžične povezave doma, v službi ali na poti.

V100 poganja Intel Core Duo procesor, ki lahko vzporedno opravlja več računalniških programov kot npr. delo s poslovno programsko opremo in pregledovanje sistema ter iskanje virusov. V100 ima vgrajen optični pogon za pregledovanje filmov, poslušanje glasbe ali nameščanje programske opreme. Vsi modeli vključujejo 802.11 a/b/g wireless LAN in 10/100 Ethernet, na določenih modelih pa tudi Bluetooth.

V100 s svojim Lenovo VibrantView prikazovalnikom ponuja najboljšo sliko, izvrsten kontrast, povečano barvno globino ter širši zorni kot. Dimenzije 12,1-palčnega širokega zaslona omogočajo do 20 odstotkov večjo količino prikaza podatkov od klasičnih 12-palčnih zaslonov. S tem se je povečala preglednost tabel, grafov, slik in videa. VibrantView optimizira tudi večpredstavnost, ker omogoča uporabniku nemoteno delo tudi ob izpostavljenosti močnejšemu viru svetlobe. Široki zaslon notesnika V100 dopolnjuje tudi večkrat nagrajena velika tipkovnica Lenovo.

“Današnji poslovneži zahtevajo od svojih prenosnikov vedno več. Želijo učinkovitost, zanesljivost in vrednost, obenem pa tudi zabavo,” je dejal Marc Godin, podpredsednik trženja Lenovo prenosnikov. “Poslovneži postajajo vedno bolj mobilni in seznanjeni z najnovejšo PC tehnologijo in zato jim želimo ponuditi najboljši širokozaslonski prenosnik, ki zadovoljuje njihove zahteve ter obenem ponuja zabavno računalniško okolje. V100 ponuja dvo-jedrni procesor, izjemne oblikovalske rešitve kot npr. velika tipkovnica in VibrantView zaslon ter Lenovo Care orodja za pomoč uporabniku.”

V100 vključuje tudi 5-v-1 bralnik za prenašanje digitalnih fotografij z različnih pomnilniških medijev, tri USB vhode, FireWire ter VGA vhod. Na določenih modelih je na voljo tudi čitalec prstnih odtisov za lažje upravljanje gesel.

V100 se lahko uporablja tudi za video konference zahvaljujoč vgrajenemu mikrofonu, naprej usmerjenemu zvočniku za snemanje in poslušanje ter vgrajeni kameri z 1,3 milijona točk. V100 ima vgrajeno tudi combo enoto ali DVD zapisovalnik.

Razpoložljivost in cena
Novi V100 bo v Sloveniji na voljo pri pooblaščenih prodajalcih od konca junija dalje. Cena osnovnih modelov se bo gibala od 330.000,00 SIT naprej. Nove modele V100 si lahko ogledate na www.lenovo.com.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

AGORA d.o.o.

Parmova ulica 53 , 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 16 20
AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije, je bilo ustanovljeno 21. septembra 1989. Sedež podjetja je na Parmovi 53 v Ljubljani, kjer imamo učilnice za izobraževalno delo ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Njihova vizija je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
sl_SISlovenian